Angela Merkel, în pericol. Un islamist german a ameninţat că o va ucide

0
0

Un islamist german ameninţă că o va asasina pe Angela Merkel, într-o înregistrare video postată pe internet, în care susţine că Berlinul va fi ţinta unui atac terorist în vară.

Potrivit postului de televiziune NDTV,  bărbatul care se prezintă sub numele Abu Azzam avertizează că Europa trebuie să se pregătească de schimbare. 

„În urmă a rămas primăvara europeană, dar aşteptăm cu nerăbdare vara europeană“, a spus el, adăugând că salafiţii doresc moartea Angelei Merkel şi a preşedintelui american Barack Obama.

Un purtător de cuvânt al Serviciului de Informaţii din Germania a declarat că autorităţile au cunoştinţă de înregistrarea video şi la momentul actual se ocupă de evaluarea acestui caz. 

Osama, aşteaptă-ne… Vrem să îi vedem pe Obama şi pe Merkel morţi“, se pare că a mai spus Azzam. De asemenea, clădirea parlamentului german, Reichstagul,  se pare că ar urma să fie ţinta unor atacuri precum acelea de la World Trade Center, informează agenţia Reuters.

Autorităţile germane au întărit măsurile de securitate, în condiţiile în care în Germania trăiesc aproximativ 4.000 de salafiţi, o mică parte din totalul populaţiei musulmane care numără aproximativ un million de oameni.

Implicarea Germaniei în misiunea NATO în Afganistan a condus la teama de atacuri pe pământ german. 

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri