Ambasadorul României la Londra, Ion Jinga: „Daily Mail distorsionează scandalos”

0
0

Ambasadorul României la Londra, Ion Jinga, afirmă într-un editorial publicat în ziarul Huffington Post că pentru o mare parte din presa britanică românii au devenit ţapul ispăşitor, făcând referire la numeroasele articole în care imigranţii români sunt prezentaţi ca fiind infractori.

„În contextul în care ne apropiem de data la care restricţiile pe piaţa forţei de muncă vor dispărea, pentru o bună parte din mass-media britanice, românii sunt ţapul ispăşitor perfect responsabil pentru tot ce nu merge bine în Marea Britanie. Articolul recent din Daily Mail în care se notează că românii sunt arestaţi de şapte ori mai des decât britanicii este un alt exemplu nefericit”, scrie ambasadorul român în ediţia engleză a Huffington Post.

Diplomatul Ion Jinga precizează că ziarul britanic în cauză manipulează şi distorsionează statisticile, deformând realitatea.

„Articolul (din Daily Mail - n.r.) conţine distorsiuni scandaloase. Ambasada României la Londra a primit scuze din partea Poliţiei Metropolitane cu privire la modul în care acţiunile de combatere a criminalităţii au fost distorsionate în articol”, mai scrie Ion Jinga.

„Daily Mail susţine în articolul său că pentru fiecare 1.000 de români din Londra, 183 sunt arestaţi. Pe măsură ce numărul românilor arestaţi este 800, se presupune că numarul total al comunităţii de români se ridică la 4.300. De fapt, există mai mult de 60.000 de persoane”, se mai arată în editorialul publicat de ambasadorul român.

Ion Jinga scrie că în realitate pentru 1.000 de români din Londra, 13 sunt arestaţi, ceea ce, inclusiv potrivit cifrelor din Daily Mail, conform cărora 26 de britanici sunt arestaţi dintr-o mie de locuitori, demonstrează că rata arestărilor pentru români este la jumătate.

Ambasadorul român a mai făcut referire şi la fotografiile utilizate pentru ilustrare în care sunt arătaţi romi, deşi titlurile articolelor fac referire doar la români. „Aceasta este mai mult decât manipulare, este rasism”, afirmă Ion Jinga.

De asemenea, ambasadorul român mai spune că potrivit datelor statistice, în ultimul trimestru, numărul de infracţiuni comise de cetăţenii români din Albion a scăzut cu 20%.


Citeşte şi:

Articol ofensator în „Daily Mail”: românii sunt arestaţi de şapte ori mai des decât britanicii

Cotidianul britanic „Daily Mail” a publicat vineri un nou articol ofensator la adresa românilor, declarând că aceştia sunt arestaţi de şapte ori mai des decât britanicii în Albion, o rată şi mai mare a infracţiunilor fiind posibilă de la 1 ianuarie, moment în care vor fi ridicate restricţiile pentru imigranţii români şi bulgari.

Front comun împotriva exceselor britanice. Cum îi răspund oficialii europeni şi români lui David Cameron

Intenţiile premierului britanic de a cere schimbarea legislaţiei europene privind libera circulaţie pentru cetăţenii UE din România şi Bulgaria şi decizia sa de a înăspri regulile de acordare a beneficiilor sociale au provocat reacţii dure din partea oficialilor europeni. O pleiadă de mustrări şi argumente a fost lansată asupra lui David Cameron din partea Bruxellesului, dar şi a altor reprezentanţi ai capitalelor UE.

Ambasadorul Ion Jinga: Rata de criminalitate a britanicilor e mai mare decât a românilor din Regatul Unit

Ambasadorul României la Londra, Ion Jinga, afirmă, într-un drept la replică către Daily Express, că statisticile Poliţiei Metropolitane indică o infracţionalitate în rândul locuitorilor britanici de 9,16%, fiind mai mare decât procentul de 7,9% aferent românilor din Regatul Unit.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite