Alegeri Germania. Angela Merkel şi alţi politicieni germani au primit scrisori de ameninţare ce conţineau o pudră albă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
germania alegeri

Cinci personalităţi politice au primit joi scrisori de ameninţare ce conţineau o pudră albă, prezentată ca fiind antrax şi lame de ras, a anunţat poliţia berlineză cu trei zile înaintea alegerilor legislative din Germania. Una a fost expediată şi la locuinţa cancelarului Angela Merkel, relatează AFP.

Scrisorile, redactate în limba arabă, purtau semnătura unei aşa-zise comunităţi salafiste germane şi conţineau mesajul: ''letal, nu atingeţi'', a informat canalul public de televiziune ARD pe site-ul său. Potrivit poliţiei, pulberea albă era în realitate inofensivă. 

Alte personalităţi ce au primit astfel de scrisori sunt Horst Seehofer, liderul Uniunii Creştin-Sociale (CSU), Katrin Göring-Eckardt şi Hans-Christian Ströbele, membri ai partidului Verzilor, dar şi Gregor Gysi, liderul partidului Die Linke.

Hans-Christian Ströbele a confirmat prin intermediul Twitterului că a primit una dintre scrisorile ce conţineau o pudră albă, adăugând că presupune că acestea au fost fără îndoială trimise de extremişti de dreapta, deşi scrisoarea de ameninţare era scrisă în limba arabă.

El a făcut referire la un caz recent când un militar german a planificat atentate împotriva unor personalităţi de stânga, dându-se drept un solicitant de azil sirian. Bărbatul urmează să fie judecat. 

Una dintre scrisori era adresată soţului cancelarului, Joachim Sauer, şi a fost trimisă la locuinţa celor doi din Berlin. 

Germania este în prezent în plină campanie electorală pentru alegerea membrilor Camerei Inferioare a Parlamentului.

Duminică, germanii sunt chemaţi la urne pentru a-şi alege un nou parlament naţional. Acest scrutin va decide dacă Angela Merkel va avea sau nu un al patrulea mandat. Potrivit celor mai recente sondaje, se pare că Merkel va trece uşor linia de sosire şi va conduce un nou guvern, situaţie pe care mulţi analişti o consideră o garanţie de stabilitate, în aceste vremuri incerte, tulburate de politicile lui Trump şi de Brexit, scrie Der Spiegel.

Dacă va obţine un nou mandat, Angela Merkel va fi cancelarul german postbelic cu cea mai îndelungată perioadă la putere. Astfel, Merkel va sfida legile politice ale unei lumi în care liderii care conduc timp de un deceniu sau mai mult trebuie să aleagă între acceptarea unei înfrângeri inevitabile sau folosirea unor tactici autoritare pentru a rămâne la putere, scrie Chicago Tribune. 

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite