Acuzații de trădare la adresa lui Macron, din partea unui politician francez. Sunt vizate declarațiile sale despre armele nucleare franceze

0
Publicat:

Liderul partidului Patrioților, Florian Philippot, a numit și cuvintele președintelui țării „o ruptură fundamentală cu doctrina franceză”.

Președintele francez Macron. Foto: EPA-EFE
Președintele francez Macron. Foto: EPA-EFE

Liderul partidului Patrioților Francezi, Florian Philippot, consideră că declarațiile președintelui țării, Emmanuel Macron despre acordarea accesului Uniunii Europene la armele nucleare ale Franței constituie înaltă trădare. El a scris despre asta vineri pe X (fostul Twitter).

După cum și-a amintit politicianul, în timpul vizitei sale în Suedia, Macron a spus că „Franța are responsabilitatea de a-și pune mijloacele de descurajare nucleare la dispoziția Uniunii Europene”. 

"Aceasta este o înaltă trădare. <...> Aceasta este o ruptură fundamentală cu doctrina franceză. Cu gaullismul. Armele nucleare sunt indisolubil legate de suveranitatea noastră națională", a spus Filippo. "De fapt, acesta este un transfer al lor către UE: asta înseamnă că le putem folosi mâine, de exemplu, în cazul unui război între Polonia sau Letonia cu Rusia.”

Partidul Patrioților a fost creat în februarie 2018 pe baza asociației cu același nume. El intenționează să ceară ieșirea Franței din UE.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite