Cadoul primit de Viktor Orban după scandalul fularului cu Ungaria Mare

0
Publicat:

Viktor Orban a primit cadou un fular nou, din partea premierului slovac Eduard Heger, după scandalul pornit zilele trecute, când Orban s-a afișat la gât cu un fular pe care era imprimată harta Ungariei Mari.

Viktor Orban și Eduard Heger FOTO Twitter
Viktor Orban și Eduard Heger FOTO Twitter

Premierul ungar Viktor Orban a fost criticat dur de vecini, după ce a postat, luni, pe contul său de Facebook imagini în care apare purtând la ultimul meci al naționalei maghiare un fular pe care era imprimată harta Ungariei Mari în care era inclusă şi Transilvania.

Harta Ungariei Mari este un simbol al revizionismului maghiar utilizat frecvent de oficialii de la Budapesta. 

„Am văzut că are un fular vechi și cum se apropie iarna, i-am făcut cadou unul nou”, a declara premierul slovac, Eduard Heger. 

În anul 2020, premierul maghiar le-a urat succes elevilor de liceu la examenul de Bacalaureat, în ziua respectivă având loc proba la istorie, postând pe pagina sa de Facebook o fotografie a unui glob pământesc din anul 1862. 

Promovarea ideilor revizioniste în Ungaria nu contribuie la dezvoltarea relaţiilor ucraineano-ungare şi nu respectă principiile politicii europene", se arată în postarea publicată pe Facebook de purtătorul de cuvânt al ministerului ucrainean de Externe, Oleg Nikolenko. 

Acesta a declarat că Ucraina își dorește din partea Ungariei scuze și o dezmințire a oricăror pretenții maghiare asupra teritoriului ucrainean. 

În aceeași ordine de idei, ministerul român al Afacerilor Externe a comunicat ambasadorului Ungariei la Bucureşti dezaprobarea fermă faţă de gestul premierului Viktor Orban.  

Știri Externe



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite