Ziua Muncii, sărbătorită de Google printr-un logo special

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Google sărbătoreşte, astăzi, Ziua Muncii, printr-un logo special, care reprezintă un muncitor, echipat cu salopetă, cască şi trusă de scule, care ridică deasupra capului sigla Google.

Ziua de 1 Mai reprezintă un prilej se sărbătoare în mai multe țări ale lumii.

În anul 1889, Congresul Internaţionalei Socialiste a decretat ziua de 1 Mai ca Ziua Internaţională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago, ziua fiind comemorată prin manifestaţii muncitoreşti.

Cu timpul, 1 Mai a devenit sărbătoarea muncii în majoritatea ţărilor lumii, diversele manifestări căpătând amploare pe măsură ce autorităţile au convenit cu sindicatele ca această zi să fie liberă.

În România, 1 Mai a fost sărbătorită pentru prima dată de către mişcarea socialistă în 1890. În perioada regimului comunist, de 1 mai autorităţile organizau manifestaţii uriaşe pe marile bulevarde. Coloanele de muncitori, în ţinute festive, scandau lozinci şi purtau pancarte uriaşe.

După 1990, importanţa propagandistică a zilei a fost minimalizată, dar oamenii se bucură de acest eveniment, sărbătorindu-l în aer liber, la iarbă verde, la mare ori la munte, delectându-se cu mici şi bere.

Anul acesta, Guvernul a hotărât ca și ziua de luni, 30 aprilie 2012, să fie zi nelucrătoare în sectorul public, astfel încât să fie asigurate mai multe zile libere cu ocazia Sărbătorii de 1 Mai.

Citește și:

Micul  la grătar, simbol naţional

1 Mai muncitoresc şi electoral în Hexagon

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite