Zece SPA-uri luxoase din Orientul Mijlociu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La centrele de înfrumuseţare poţi beneficia de o gamă largă de servicii FOTO Shutterstock
La centrele de înfrumuseţare poţi beneficia de o gamă largă de servicii FOTO Shutterstock

În acea parte a lumii unde lingourile de aur de 24 de carate pot fi cumpărate de la automat, unde se vând prăjituri de 20.000 de euro şi îţi poţi placa iPad-ul cu aur, nu este de mirare că există spa-uri care îşi tratează clienţii regeşte.

De la tratamente faciale cu foiţă de aur, la metode de răsfăţ cu Hello Kitty, aceste spa-uri din Orientul Mijlociu oferă o gamă variată de servicii de cinci stele, cu preţuri pe măsură. 

CNN a întocmit o listă cu 10 dintre cele mai extravagante centre de înfrumuseţare. 

1. Six Senses Spa - Hotelul Missoni, Kuweit 

Missoni, unul dintre cele mai luxoase branduri din lume şi-a împrumutat identitatea pentru multe proiecte, atât în domeniul modei, cât şi în domeniul decoraţiunilor interioare, de aceea nu a mirat pe nimeni când a apărut un spa în stilul caracteristic al casei de modă.

Centrul de relaxare din Kuweit reprezintă o îmbinare a stilului arab cu imprimeurile în zigzag vesele şi colorate, design ce aparţine în exclusivitate Rositei Missoni.

missoni spa

Tratamentele de ultimă generaţie includ un pachet de înfrumuseţare de 4 ore, cu tratament pentru zona spatelui, manichiură, pedichiură şi masaj, la 297 de euro.

2.  Spa Hello Kitty Beauty, Dubai

hello kitty spa

Hello Kitty, brand internaţional ultra-cunoscut, cu o gamă largă de produse, de la cărţi de credit la lenjerie, şi-a deschis un spa în cadrul căruia există tratamente separate pentru „prinţese“ şi „regine“.

3. Eternel Medspa, Dubai

eternel medspa

Terapia cu plasmă bogată în trombocite (cunoscută şi sub numele de terapia vampir) de la Eternel Medspa implică extragerea  câtorva fiole de sânge de către un doctor, care sunt apoi plasate într-o centrifugă pentru a extrage trombocitele pentru ca mai apoi să fie reinjectate în faţă şi în gât.

Această procedură complicată costă în jur de 760 de euro şi este menită să îmbunătăţească aspectul pielii pentru o perioadă de până la 18 luni, asta după ce rănile se vor estompa.

4. Six Senses Zighy Bay, Oman

six senses zighy bay

La staţiunea de cinci stele de pe coasta Omanului, oaspeţii pot ajunge fie cu avionul fie într-un jeep, într-o aventură plăcută peste dunele de nisip.

Această experienţă 100% arabă face parte dintr-un ritual de 3 ore (în valoare de 760 de euro) ce include o baie în apă de mare caldă, o exfoliere a corpului făcută cu ajutorul boabelor de cafea locale şi un masaj cu esenţă de tămâie.

5.  PureGray, Liban

pure gray spa

Industria frumuseţii este o afacere foarte profitabilă în Beirut, unde împrumuturile bancare pentru operaţii estetice sunt foarte des întâlnite. Deşi oraşul este plin de centre de înfrumuseţare medicale, pentru cei care preferă o metodă alternativă există spa-ul Gray, aflat în unul dintre cele mai la modă hoteluri. 

Centrul este decorat cu opere de artă unice şi pune la dispoziţia clienţilor serviciile lui Robert Ogilvie, acupuncturist celebru şi expert în tehnici de vindecare holistică, ce îşi practică meseria de 22 de ani. Serviciile pornesc de la 49 de euro.

6. Clinica Biolite Aesthetic, Dubai 

biolite medspa

Tratamentul cu aur făcut de clinica Biolite vrea să ofere acelaşi răsfăţ de care se bucura regina Cleopatra, care dormea cu o mască de aur pe faţă, conform istoricilor.

Totuşi, e mai ieftină o baie într-o cadă plină de lapte de  măgăriţă, ce durează 90 de minute şi costă în jurul a 200 de euro. Se spune că aurul are anumite beneficii de înfrumuseţare, pentru că încetineşte epuizarea colagenului din piele.

7.  Anantara Spa, Abu Dhabi

anantara spa

În deşertul Liwa (de dimensiunile Franţei, Belgiei şi Olandei la un loc) din Emiratele Arabe Unite, se găseşte o staţiune de cinci stele, cu una dintre cele mai bune centre de înfrumuseţare din Orientul Mijlociu.

Tratamentul are tematică arabă, dar unică la acest spa este natura înconjurătoare, formată din grădini suspendate, cărări ascunse între camerele de tratament şi privelişti ce înfăţişează dune de nisip, mai înalte ca Turnul Eiffel.

Un program de răsfăţ de trei zile valorează în jur de 260 de euro şi include masaje, ritualuri pentru îngrijirea picioarelor, tratamente faciale şi de exfoliere a corpului, multe tipuri de îmbăieri şi ceaiuri din ierburi.

8.  Banyan Tree Al Wadi, Emiratul Ras Al Khaimah

banyan tree al wadi spa

Hidroterapia din pădurea tropicală este experienţa ce atrage cei mai mulţi vizitatori în acest emirat arab mai puţin cunoscut, Ras Al Khaimah.

Îmbrăcaţi în costume de baie, clienţii acestui spa se plimbă prin diverse camere cu umiditate variată: igluuri de gheaţă, camere cu aburi, saune, pentru ca la final să se îmbăieze într-o piscină revitalizantă, plină cu jeturi pentru presopunctură.

9. Izvoarele termale Evason Ma’In, Iordania

evason ma'in spa

Spa-ul se foloseşte de nămol şi apă, bogate în minerale, de la izvoarele din apropiere. Punctul culminant al tratamentului este o exfoliere tradiţională Hammam cu săpun negru şi o mască de corp cu argilă, ce durează 90 de minute şi costă aproximativ 420 de euro.

10. Assawan Spa, Dubai 

Assawan Spa

La centrul de înfrumuseţare al celebrului hotel de şapte stele, Burj Al Arab, cuplurile pot plăti 1.520 de euro pentru un masaj urmat de o baie într-o piscină infinită privată, ca mai apoi să se relaxeze printre trandafiri şi baloane de săpun.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite