Verdeaţa la congelator. Cât îşi pierde din proprietăţi mărarul şi pătrunjelul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Verdeaţa la congelator
Verdeaţa la congelator

Cei care vor să aibă în frigider ingrediente pentru ciorbe şi peste iarnă aleg să pună verdeaţă la congelator. Nutriţioniştii spun că e o soluţie destul de bună de conservare.

Potrivit unor studii, verdeaţa la congelator nu îşi pierde foarte mult din calităţile sale. Mai exact, mărarul şi pătrunjelul ar pierde congelat în jur de 15 - 20% din proprietăţie, spun nutriţioniştii. De asemenea, mai trebuie precizat faptul că verdeaţa la congelator nu trebuie păstratată mai mult de 6 - 7 luni. 

Iată câteva lucruri pe care trebuie să le ştiţi înainte să adăugaţi mărarul în punga cu verdeaţă la congelator. Mărarul poate fi un tratament foarte bune pentru stări de insomnie sau când aveţi tulburări digestive. De asemenea, e de ajutor în curele de slăbire. Prin proprietăţile sale diuretice împiedică retenţia de lichid în organism şi se spune că acţionează în zonele în care există depuneri celulitice. 

Mai trebuie să ştiţi şi că trebuie să adăugaţi mărarul în punga de verdeaţă la congelator şi pentru că aduce beneficii şi în ceea ce priveşte activitatea rinichilor, pentru că ar avea efecte în ceea ce priveşte combaterea calculii renali, cistite şi infecţii renale. 

Mărarul aduce un aport importante de potasiu, sodiu sau sulf, este un foarte bun diuretic, reuşeşte să amelioreze starea de anxietate şi energizează atunci când sunteţi obosit. 

Verdeaţă la congelator. Proprietăţile pătrunjelului conservat

Iată şi câteva lucruri pe care trebuie să le ştiţi înainte de a pune pătrunjelul în punga cu verdeaţă la congelator. Pe lista de beneficii ale pătrunjelului trebuie spus faptul că aduce un aport important de vitamina C. De asemenea, trebuie să puneţi pătrunjelul în punga de verdeaţa la congelator pentru că aduce un aport de vitamina A, B1, B2, B3, K şi E. Datorită vitaminelor pe care le conţine, pătrunjelul poate fi o sursă de antioxidanţi, cu efect detoxifiant şi de mare ajutor în cazul unor alergii. Poate relaxa muşchii intestinali, stimulează activitatea vezicii biliare şi are efect vasodilatator. 

Pătrunjelul este un antiinflamator destul de eficient şi reuşeşte să ajute în cazul unor intoxicaţii cu alcool, tutun sau după o perioadă îndelungată de alimentaţie doar cu carne. Pătrunjelul aduce şi un aport de minerale organismului, precum potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier şi sodiu. 

La fel ca şi mărarul, pătrunjelul trebuie adăugat în lista de verdeaţă pentru congelator şi pentru că  ajută în curele de slăbire. Marele avantaj este că te ajută să slăbeşti sănătos, întrucât asigură echilibrul de vitamine din organism. Pătrunjelul ajută şi la nivel osos sau în menţinerea unei danturi puternice, întrucât această plantă conţine fier mai mult decât spanacul şi este foarte bogată în fluor. Sucul de pătrunjel ajută organismul să neutralizeze şi să elimine toxinele, protejează ficatul, distruge germeni patogeni şi ajută corpul să lupte cu diverse tipuri de viruşi.

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite