Articol publicitar

Tromboaspirația: tratamentul minim invaziv modern pentru tromboza venoasă profundă

Publicat:

Tromboza venoasă profundă apare prin formarea unui cheag de sânge în interiorul unei vene profunde de la nivelul gambelor, coapselor sau pelvisului, dar se poate manifesta și în alte zone ale corpului. În lipsa tratamentului adecvat, cheagul se poate rupe și fragmente din el pot migra, blocând circulația sângelui de la nivelul plămânilor. Așa apare embolia pulmonară – o complicație de regulă fatală.

image

Tratamentul endovascular este o procedură modernă, minim invazivă, de cardiologie intervențională, care permite îndepărtarea cheagului prin aspirația trombului și recuperarea foarte rapidă a pacientului. Fiind o procedură endovasculară, tromboaspirația are numeroase avantaje față de o intervenție chirurgicală clasică: riscul de infecții este redus, la fel și durerea postoperatorie, durata de spitalizare este mai scurtă, iar pacientul se va recupera repede, putând să-și reia activitatea în scurt timp. În cazurile mai complexe, aspirația cheagului poate fi completată de angioplastie cu balon, procedură care menține vasul de sânge permeabil, asigurând astfel o circulație normală a sângelui și prevenind reapariția cheagului.

Unul dintre cele mai eficiente dispozitive pentru tratamentul trombozei venoase profunde este AngioJet. Acesta permite aspirația activă a cheagurilor, dar și administrarea unor substanțe trombolitice la nivel local, direct în vena afectată, pentru dizolvarea trombilor și prevenirea reapariției lor. Sistemul poate fi folosit pentru trombozele care se formează în venele cu un diametru de cel puțin 6 mm, de la nivelul membrelor superioare sau inferioare.

La Spitalul Clinic SANADOR, procedurile de tromboaspirație se efectuează în Departamentul de Cardiologie Intervențională, de către medici cardiologi supraspecializați în cardiologia intervențională, cu multă experiență. Aceștia beneficiază de sprijinul unei întregi echipe medicale, din care nu lipsesc specialiștii în anestezie-terapie intensivă, chirurgie cardiovasculară, chirurgie vasculară, cardiologie, ecocardiografie sau imagistică medicală.

Spitalul Clinic SANADOR este dotat cu două angiografe de ultimă generație Philips Azurion 7, ultraperformante. Pentru siguranța deplină a pacienților, procedurile se desfășoară în atmosfera sterilă asigurată de sistemul modern de ventilație cu presiune pozitivă, care oferă avantaje multiple precum aspirația ionilor generați în timpul procedurilor și reducerea expunerii la radiații a medicului și a pacientului.

La 13 octombrie este marcată Ziua mondială a trombozei, în onoarea lui Rudolf Virchow, medicul german considerat „părintele” anatomiei patologice moderne, născut în urmă cu mai mult de două secole, cel care a descris pentru prima dată tromboza.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite