Tratamente naturiste cu varză murată
0Tratamente naturiste cu varză murată sunt multiple, chiar dacă românii sunt obişnuiţi să consume acest aliment mai degrabă în salate sau în prepararea bucatelor tradiţionale de sărbători.
Varza murată este nelipsită iarna de pe mesele românilor, însă puţini dintre cei care consumă cu plăcere acest aliment ca salată sau în reţetele tradiţionale cunosc şi multitudinea de beneficii pe care le aduc sănătăţii tratamentele naturiste cu varză murată.
Foarte bogată în fibre care ajută la procesul digestiv, varza este şi singura legumă care conţine vitamina B12, recunoscută pentru beneficiile pe care le aduce sistemului nervos. Considerată un remediu universal, varza conţine mai multă vitamina C decât portocalele, reprezentând un excelent tratament naturist pentru persoanele care răcesc uşor. În plus, este bogată în calciu, magneziu, iod, mangan şi sulf.
Tratamente naturiste cu varză murată pentru sistemul digestiv
Totuşi, tratamentele naturiste cu varză murată sunt şi mai eficiente, datorită proprietăţilor deosebite pe care varza le capătă în procesul de murare.
În primul rând, varza murată conţine mai multă vitamina C decât varza crudă şi poate reprezenta un foarte bun tratament naturist pentru prevenţia îmbolnăvirilor pe timp de iarnă.
Deşi persoanele cu stomac sensibil ar putea avea tendinţa să evite acest aliment, varza murată este indicată în tratarea ulcerului, deoarece conţine vitamina U, o vitamină antiulceroasă. În plus, tratamentele naturiste cu varză murată dau rezultate foarte bune şi împotriva constipaţiei. Datorită procesului de fermentare, varza murată este o sursă extraordinară de probiotice, care au un rol foarte important în buna funcţionare a intestinelor.
În plus, varza murată ajută în curele de slăbire deoarece conţine un aport caloric foarte redus, de 20 de calorii la 100 de grame, şi ajută la detoxifierea organismului.
Tratamentele naturiste cu varză murată luptă împotriva cancerului
Studiile arată că varza murată este un inhibator al cancerului. S-a constatat că femeile care consumă varză murată de cinci ori pe săptămână prezintă un risc cu 70% mai mic de a face cancer la sân.
În plus, varza produce în timpul fermentaţiei o substanţă numită isotiocoanat care previne răspândirea cancerului în organism.