Talpa gâştei reglează tiroida. Ce alte plante medicinale au acelaşi efect

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă problema noastră cu tiroida este una uşoară şi dacă avem acceptul medicului endocrinolog putem consuma ceaiuri şi tincturi pentru normalizarea funcţiei acestei glande. Dacă luăm deja tratament antitiroidian, atunci consumul de plante medicinale este contraindicat.

Roiniţa este o plantă care poate fi consumată sub formă de ceai pentru efectele sale antitiroidiene şi de calmare a organismului. Dr. Marilyn Glenviile, expert britanic în sănătate şi nutriţie, indică în cartea sa despre sănătatea femeii să înmuiem 2 linguri de roiniţă într-o cană cu apă fiartă şi să facem o infuzie, timp de 10 minute. Infuzia astfel obţinută trebuie strecurată, răcită şi băută, câte o ceşcă, de 3 ori pe zi.

Talpa-gâştei este indicată dacă unul din simptome este accelerarea bătăilor inimii, semn întâlnit adesea în hipertiroidism. Planta reglează acestei bătăi. Se folosesc 1-2 linguriţe de plantă uscată la o cană de apă fiartă. După 10 minute, infuzia se răceşte şi apoi se bea, o ceaşcă de 2-3 ori pe zi.

În loc de infuzie se mai poate consuma tinctură de talpa-gâştei – o linguriţă dizolvată în puţină apă, de 2-3 ori pe zi. Dacă sunt persoane care iau deja medicamente care încetinesc bătăile inimii, acestea trebuie să discute cu medicul curant înainte de a trece la consumul acestei plante medicinale.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite