Statul prea mult la birou poate crește riscul apariției bolilor de inimă. Ce spun medicii

0
Publicat:

Statul prea mult la birou, chiar și dacă facem exerciții fizice, crește riscul apariției bolilor de inimă, potrivit unui nou studiu, scrie KSL.

Statul jos în exces poate duce la boli de inimă/FOTO: Pexels
Statul jos în exces poate duce la boli de inimă/FOTO: Pexels

„Descoperirile noastre subliniază cu adevărat importanța evitării statului în exces... indiferent dacă sunteți sau nu activ fizic”, a spus autorul primului studiu, doctorul Ezim Ajufo.

Cercetătorii au analizat date de la aproape 90.000 de persoane care au purtat un accelerometru cu care au fost monitorizate perioadele lor active sau sedentare timp de o săptămână.

Datele obținute le-au comparat cu diagnostice ulterioare de afecțiuni precum accident vascular cerebral, atac de cord și insuficiență cardiacă în anii următori, potrivit studiului publicat vineri în Jurnalul Colegiului American de Cardiologie.

Rezultatele arată că cei mai sedentari au cele mai mari riscuri de boli cardiace, iar cercetătorii arată că „stăm prea mult” dacă suntem sedentari mai mult de 10 ore pe zi.

Doctorul Afujo spune însă despre studiu că este pur observațional și nu poate dovedi în totalitate că statul în exces poate crește riscul de boli cardiace. Mușchii sunt foarte importanți pentru reglarea glicemiei și a nivelului de grăsimi din sânge. Pentru a-și face bine treaba, mușchii au nevoie de mișcare.

A face pauze de mișcare este o modalitate de a oferi mușchilor tăi stimularea de care au nevoie pentru a-și face treaba și nu este nevoie de mult”, a spus a spus dr. Keith Diaz, profesor asociat de medicină comportamentală la Columbia University Medical Center.

Totuși, Diaz vine și cu câteva metode să reducem timpul în care doar stăm. După părerea medicului, să ne luăm un birou reglabil pe poziție verticală nu este suficient. Cel mai benefic ar fi, în primul rând, să ne ridicăm de la birou și să ne plimbăm câteva minute o dată la 30 de minute - o oră.

Doctorul Ajufo subliniază că activitățile fizice de la final de zi nu compensează foarte mult pentru statul excesiv jos.

Uneori credem că putem compensa complet unele dintre comportamentele nesănătoase pe care le avem... ieșind și alergând.

Ceea ce putem spune din descoperiri este că activitatea fizică moderată până la viguroasă – deci alergarea, o plimbare rapidă – nu este suficientă pentru a neutraliza efectele nocive ale stării în picioare”, a spus Ajufo.

Viață sănătoasă

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite