Sângerări gingivale? Iată ce plante te ajută!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florile de muşeţel au proprietăţi antiinflamatorii şi antiseptice, fiind indicate pentru sângerările gingivale
Florile de muşeţel au proprietăţi antiinflamatorii şi antiseptice, fiind indicate pentru sângerările gingivale

Dacă îţi sângerează gingiile, poţi alege câteva remedii pe bază de plante, care au o acţiune blândă, dar eficientă. Acestea nu trebuie să înlocuiască însă vizita la stomatolog.

Inflamaţia gingiei şi sângerarea ei la periaj sunt simptome evidente că suferi de gingivită. Principala vinovată de apariţia acestei neplăceri este placa bacteriană, acel depozit albicios care se depune pe dinţi când nu se efectuează un periaj corect sau când igienă dentară este precară.

Dacă se amână vizita la medic, gingivita se agravează, pentru că, prin mineralizarea plăcii, se formează tartrul, intensificându-se inflamaţia gingiei. Pe lângă un periaj corect, poţi efectua unele spălături locale şi gargare folosind plante cu efect antiseptic, calmant, astringent şi emolient.

Muşeţelul

Florile de muşeţel au proprietăţi antiinflamatorii şi antiseptice, fiind recomandate pentru sângerările gingivale. Lasă la infuzat timp de 20 de minute trei linguri de flori de muşeţel într-o cană de apă fierbinte. Clăteşte şi ţine în gură cinci minute infuzia.

Sunătoarea

Adevărat cicatrizant şi antibiotic, sunătoarea ajută refacerea ţesutului gingival şi protejează gingiile de infecţii. Prepară o infuzie din două linguri de plantă uscată şi din 200 ml de apă fierbinte. Cu această infuzie, clăteşte-ţi gura de câteva ori pe zi.

Lămâia

Sângerările gingivale pot apărea şi din cauza carenţei de vitamina C. De aceea, consumă legume şi fructe care conţin această vitamină, precum citricele.

Află mai multe remedii pe clicksanatate.ro

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite