Ridichile previn constipaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Datorită efectului puternic detoxifiant pe care îl au asupra stomacului 
şi ficatului, ridichile facilitează eliminarea toxinelor.
Datorită efectului puternic detoxifiant pe care îl au asupra stomacului şi ficatului, ridichile facilitează eliminarea toxinelor.

Indiferent că sunt roşii sau negre, acum este sezonul în care te poţi bucura din plin de ele. Bogate în vitamine şi nutrimenţi benefici sănătăţii tale ridichile pot fi consumate inclusiv în curele de slăbire.

O sursă excelentă de vitamina C, ridichile au un gust înţepător care se potriveşte de minune într-o salată de primăvară sau alături de o felie cu brânză dietetică.

Ridichile roşii menţin sănătatea oaselor

Ridichile roşii au un conţinut extrem de scăzut de grăsimi saturate şi de colesterol şi asta din cauza apei din compoziţia lor (90%).

O mână de ridichi asigură circa 25% din necesarul zilnic de vitamina C. Mai mult, acest antioxidant contribuie la regenerarea ţesuturilor şi a vaselor de sânge, menţinând totodată sănătatea oaselor şi a danturii.

Ajută organismul să lupte împotriva diverselor afecţiuni precum cancerul, bolile de inima sau accidentele vascular cerebrale.

Tratează icterul şi reglează tranzitul intestinal

Datorită efectului puternic detoxifiant pe care îl au asupra stomacului şi ficatului, ridichile facilitează eliminarea toxinelor şi a altor produse reziduale. În plus, au capacitatea de a regla producţia de birilubină şi de a suplimenta cantitatea de oxigen necesară celulelor sanguine, având influenţă curativă în cazul icterului.

Fibrele alimentare se găsesc în cantităţi importante în aceste alimente, ajutând la reglarea tranzitului intestinal. Previn constipaţia, şi îmbunătăţesc funcţionarea sistemului digestiv şi excretor.

Află pe clicksanatate.ro de ce să mănânci cât mai des ridichi în această perioadă!

Ce se întâmplă la 10 ore după aplicarea ojei?

Cât de sănătoase sunt ouăle de găină?

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite