Plante banale cu efecte extraordinare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Le vezi crescând pe marginea drumurilor şi nici nu bănuieşti probabil cu ce proprietăţi terapeutice sunt înzestrate. Însă aceste buruieni, ignorate de cei mai mulţi dintre noi, sunt adevărate medicamente naturale care pot ameliora diferite afecţiuni.

Pirul are proprietăţi diuretice

Cunoscută în popor şi sub denumirea de păiuş, această plantă conţine numeroase substanţe nutritive, precum vitamine (A şi B), săruri de potasiu şi siliciu, substanţe mucilaginoase (benefice în caz de răceală şi tuse), precum şi zaharuri şi uleiuri volatile.

Pirul este recomandat persoanelor care suferă de afecţiuni ale ficatului şi rinichilor, întrucât graţie proprietăţilor diuretice din compoziţia lui stimulează eliminarea toxinelor şi a acidului uric din sânge! Simptomele gutei sau ale reumatismului sunt ameliorate dacă se urmează o cură de 15 zile cu infuzie din pir.

Cum se prepară: Tulpina de pir se spală foarte bine în mai multe ape şi se curăţă de coajă. Se lasă să se usuce, după care se mărunţeşte şi se macină prin râşniţa de cafea. La 250 ml de apă clocotită se adaugă 1-2 linguriţe de pulbere şi se lasă la infuzat 10 minute. Se strecoară şi se bea cald câte o cană de 3 ori pe zi.

Rapiţa are efecte anticancerigene

Este coşmarul celor care cultivă pământul, însă are multiple utilizări în medicina naturistă. Conţine numeroase substanţe benefice pentru sănătate, cum ar fi mineralele (calciu, fier, fosfor şi potasiu), hidraţii de carbon, proteinele, vitaminele (A, B1 şi B2), precum şi beta-carotenul.

În plus, datorită conţinutului de acizii graşi Omega-3, rapiţa opreşte dezvoltarea celulelor canceroase, în special pe cele care declanşează cancerul mamar şi cel de piele. Ceaiul din rădăcina de rapiţă este recomandat persoanelor care suferă de boli digestive deoarece ameliorează simptomele constipaţiei şi ajută la drenarea ficatului.

Citeşte materialul pe clicksanatate.ro

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite