La ce ajută cărbunele vegetal

0
0
În toxiinfecţiile alimentare, cărbunele vegetal reţine bacteriile din tubul digestiv şi reduce intensitatea simptomelor.
În toxiinfecţiile alimentare, cărbunele vegetal reţine bacteriile din tubul digestiv şi reduce intensitatea simptomelor.

Mesele bogate în mâncăruri grase pot îngreuna digestia, ceea ce duce la apariţia senzaţiei de balonare. În loc să apelezi la medicamentele clasice, încearcă un remediu natural, cărbunele vegetal.

Cunoscut şi sub numele de carbo activatus, cărbunele vegetal sau medicinal se obţine prin arderea la temperaturi înalte a lemnului sau a cojilor (tei, nuc, cireş, plop), în medii lipsite de oxigen. Astfel, în loc să se transforme în cenuşă, lemnul devine cărbune, având la suprafaţa sa o reţea microscopică de pori. Se găseşte sub formă de comprimate, capsule sau pulbere.

Ameliorează simptomele toxiinfecţiei alimentare

Crampele abdominale, greaţa şi febra pot fi cauzate de o toxiinfecţie alimentară. Cărbunele vegetal reţine bacteriile din tubul digestiv şi astfel simptomele scad în intensitate. Se iau 1-3 g de cărbune medicinal, la fiecare 2 ore şi se consultă medicul specialist. Remediul nu se administrează mai mult de 3 zile. Cărbunele este o măsură de prim ajutor şi în cazul otrăvirilor cu medicamente, ciuperci otrăvitoare sau substanţe toxice. Se administrează 2 linguriţe de pulbere de cărbune vegetal, dizolvate într-un pahar cu apă, apoi se cere ajutor medical specializat.

Combate diareea

Fie că este produsă din cauza problemelor biliare sau a asocierii unor alimente, diareea poate fi oprită prin administrarea de pulbere de cărbune medicinal. Se amestecă 1 linguriţă de cărbune în 100 ml apă şi se bea de la primele simptome. Remediul se ia de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara, nu mai mult de 3 zile.

Află pe Clicksanatate.ro cum să iei cărbune vegetal pentru a combate balonarea şi pentru a-ţi albi dantura!

Astragalusul, aliat al imunităţii

Ce este boala ficatului gras şi cum se manifestă

Mai multe - Viață sănătoasă

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite