De ce nu trebuie să combini niciodată micii cu bere. Pericolul uriaș la care te expui, ce poți să pățești

0
Publicat:

Nelipsiți de la grătarele de 1 Mai, micii nu trebuie combinați niciodată cu bere. O spune un nutriționist care arată că reprezintă cea mai nocivă alegere: grăsime și alcool. Acest lucru afectează ficatul și îngreunează digestia.

De 1 Mai sfârâie grătarele cu mici FOTO Adevărul
De 1 Mai sfârâie grătarele cu mici FOTO Adevărul

Când combinăm micii cu berea, practic combinăm grăsime cu alcool. Este cea mai nocivă combinaţie pentru ficatul nostru, deoarece se îngreunează procesul de digestie.

Ficatul prioritizează procesarea alcoolului deoarece este un toxic pentru el şi trebuie să îl elimine cât mai repede. Ulterior grăsimea adusă din alimentaţie se depune pe ficat, acesta fiind procesul apariţiei ficatului gras sau steatozei hepatice”, a explicat dr. Anca Ioniță, medic nutriționist, pentru DC MEDICAL.

Pentru a avea un preparat sănătos, medicul spune că ar trebui să pregătim mititeii în casă.  Atunci, ei pot reprezenta o sursă bună de proteine, având în compoziţie carne tocată de vită/porc şi condimente.

"Dacă îi cumpărăm din comerţ, nu avem controlul asupra ingredientelor folosite. De cele mai multe ori se adaugă grăsime pentru gust, aceasta făcând parte din categoria grăsimilor săturate. Grăsimile saturate trebuie consumate în cantităţi cât mai mici, din cauza efectului negativ asupra sistemului cardiovascular.

Cea mai sănătoasă metodă de pregătire a micilor este în cuptor, datorită posibilităţii scurgerii grăsimii în exces. În tigaie este nevoie de o lingură de ulei pentru a se putea găti, acesta fiind un proces de prăjire, nu este cel mai sănătos pentru organism”, a arătat medicul.

Cum îți dai seama că sunt gătiți bine 

De departe, produsul vedetă al minivacanței de 1 Mai sunt mititeii. Pentru a fi suculenți, măcelarii vă recomandă să îi congelați deoarece acele de gheață vor înmuia carnea înainte de a o pune pe grătar.

„Micul e produsul tractor. Mai ales de 1 mai! E cel mai vândut. De ordinul zecilor de mii. Sunt mai multe rețete. Acum, ce trage colega, sunt micii de porc, vită și oaie, rețeta tradițională. Dar avem și de vită și oaie picanți. Grataragiul știe ce are de făcut. Să danseze micul pe grătar. Când se mișcă singur pe grătar, fără să se lipească, atunci înseamnă că e făcut”, dezvăluie  Ionuț Anghel, proprietarul unei carmangerii, la stirileprotv.ro.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite