De ce nu mai slăbim la 40 de ani ca la 20 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alimentele sănătoase nu te ajută mereu să slăbeşti.  FOTO Shutterstock
Alimentele sănătoase nu te ajută mereu să slăbeşti.  FOTO Shutterstock

Nu este nimic mai rău decât sentimentul că te chinui, faci tot ce poţi şi cu toate astea nu ajungi nicăieri. Atunci când vine vorba de a pierde în greutate, există o mulţime de femei care se simt frustrate şi demoralizate, deoarece observă că eforturile lor sunt depuse în zadar.

Ce se întâmplă de fapt?

Dincolo de faptul că ritmul metabolismului încetineşte odată cu trecerea timpului, motiv pentru care arderile sunt mai lente, trebuie să acceptăm faptul că cele mai multe sfaturi pentru a pierde în greutate nu se potrivesc tuturor oamenilor supraponderali, scrie Huffington Post.  Să aruncăm o privire asupra celor mai comune lucruri pe care femeile le fac pentru a slăbi şi de ce nu obţin rezultatele dorite.

1. Eu mănânc sănătos, alimente proaspete, naturale

La începutul acestui an, celebrul bucătar Jamie Oliver a recunoscut că, deşi mănâncă „alimente proaspete”, nu pierde în greutate. Iată prima greşeală comună!

„Desigur, alimente proaspete sunt minunate. Sunt cu siguranţă mai bune decât cele procesate. Dar acest lucru nu înseamnă că nu te poţi îngrăşa mâncându-le. Untul poate fi proaspăt. Alunele sunt naturale. Uleiul de măsline este la rândul lui proaspăt. Toate aceste alimente sunt delicioase, dar dacă vei mânca prea mult, te vei îngrăşa”, avertizează Jamie Oliver.

Chiar şi fructele intră în această categorie. Multe persoane mănâncă multe fructe la masa de prânz, crezând căeste bine să le consume pentru că sunt sănătoase. Dar, contează foarte mult cantitatea de fructe pe care o mănânci. Te poţi îngrăşa de la o supraporţie de fructe.

Reevaluează-ţi porţiile alimentare. Mărimea lor te poate afecta de-a lungul timpului.

2. Merg la sala de sport tot timpul

Exerciţiile fizice au multe beneficii pentru sănătate, dar dacă te vei baza doar pe exerciţii fizice pentru a pierde în greutate, vei fi foarte dezamăgită.

Există o mulţime de femei trecute de 40 de ani care şi-au exprimat frustrarea că, în ciuda antrenamentelor regulate, greutatea lor rămane aceeaşi.

În timp ce bărbaţii pot combina cu succes un stil de viaţă nesănătos cu exerciţii fizice, este foarte dificil ca femeile de peste 40 de ani să obţină rezultatele dorite urmând acelaşi tipar.

Dacă nu reduci aportul de calorii, te vei antrena degeaba.

3. Am încercat toate dietele

Este trist pentru societate că am asociat cuvântul „dietă” cu o soluţie pentru supraponderabilitate. Dietele nu funcţionează. Temporar, reduc drastic greutatea, însă nu sunt o soluţie pe termen lung. Cei mai mulţi oameni care au urmat o dietă au luat din nou în greutate după ce nu au mai ţinut regimul alimentar.

Pentru multe femei, acest lucru este frustrant. 

Scopul oricărei persoane supraponderale este de a pierde în greutate şi de a se menţine. Dacă te bate gândul să te „înhami” la o cură de slăbire, întreabă-te dacă eşti capabil să ţii o perioadă lungă de timp, spre exemplu, doi ani. Dacă răspunsul este „nu”, răzgândeşte-te. Caută o soluţie care să te ajute să te şi menţi, nu numai să slăbeşti pentru o scurtă perioadă de timp.

4. Ştiu totul despre pierderea în greutate

Există o mulţime de persoane atotştiutoare care îţi pot da sfaturi, deşi sunt supraponderali. „Eu ştiu ce să fac, doar că nu fac.”

Dacă nu te anagajezi să slăbeşti şi să te menţi înseamnă, de fapt, că nu şti ce să faci. Nu e suficient să fii conştient că trebuie să mănânci mai puţină ciocolată. Trebuie să înveţi cum  să îţi schimbi tot comportamentul.

Toată lumea a aflat că, pentru a pierde în greutate, trebuie să „mănânce mai puţin şi să facă sport mai mult.” Cei care ştiu cum să ducă la bun sfârşit acest lucru, deţine cheia succesului.

Toată lumea o face

Este extrem de frustrant să ţi seamă de toate sfaturile standard şi, totuşi, să nu slăbeşti. Obezitatea a devenit o problemă a societăţii, o dovadă a ineficienţei sfaturilor, potrivit Huffington Post.

Întreabă cât mai multe persoane cum au slăbit şi îţi vor spune că au ţinut o dietă, au făcut sport şi au mâncat mai sănătos. Nu este nimic în neregulă cu sfaturile pe care ţi le dau, însă, după cum vezi, pericolul stă ascuns în detalii.

Pentru a pierde în greutate şi pentru a menţine apoi o greutate normală, trebuie să îţi schimbi stilul de viaţă.

Nu uita că:

Capcanele sunt ascunse în mâncare

Frcutele uscate sunt foarte gustoase, dar conţin foarte mult zahăr.

Sushi poate fi combinat cu maioneză, precum şi cu alte sosuri pline de calorii.

Nu te lăsa păcălit de piureurile de fructe. Pot conţine foarte mult zahăr, siropuri, aditivi şi grăsimi din lapte integral şi, uneori, îngheţată.

Deşi par o alternativa sănătoasă, chipsurile de legume au acelaşi conţinut de grăsimi ca chipsuri de cartofi.

Iaurtul congelat are, de obicei, mai puţine calorii, dar conţinutul de zahăr poate fi foarte ridicat.

O foaie de tortilla poate conţine carbohidraţi cât o felie de pâine.

Multe cereale conţin o serie de îndulcitori pentru a le face mai gustoase, deci află care este conţinutul de zahăr înainte de a mânca.

Brioşele pot părea o mişcare inteligentă, dar, în realitate, conţin mult zahăr.

Mâncărurile fără gluten nu sunt neapărat mai sănătoase. Multe alimente fără gluten sunt prelucrate, ceea ce înseamnă că au capcane calorice.

Prăjiturile de orez pot fi o gustare cu un conţinut caloric scăzut atâta timp cât nu adaugi toppinguri.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite