30 de minute de exerciţii fizice periodice sunt mai eficiente decât o oră. Află de ce!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
30 de minute de sport, mai eficiente decât o oră FOTO Shutterstock
30 de minute de sport, mai eficiente decât o oră FOTO Shutterstock

Tot mai mulţi pasionaţi  ai sportului profită de timpul lor liber limitat si fac plimbări lungi cu bicicleta, îndelungate ture de alergat şi exerciţii de fitness.


Timpul de care ai nevoie pentru a te antrena şi pentru a pierde în greutate este de o jumătate de oră, potrivit unui studiu recent realizat de Universitatea din Copenhaga  şi postat pe Huffington Post.

La studiu au participat 60 de bărbaţi supraponderali care şi-au dorit să piardă în greutate şi s-au angajat să efectueze regulat exerciţii fizice timp de trei luni. Exerciţiile fizice constau în mersul cu bicicleta, vâslit sau alergat. Unii bărbaţi s-au antrenat timp de 30 de minute, iar alţii s-au antrenat pentru o oră.

Cercetătorii au descoperit că persoanele care au efectuat exerciţii fizice timp de 30 de minute au pierdut în medie patru kilograme, comparativ cu cei care s-au antrenat timp de 60 de minute şi au pierdut doar trei kilograme.

Explicaţia specialiştilor este că antrenamentul de o oră a determinat o creştere a apetitului pentru mâncare care a anulat minutele suplimentare. De asemenea, este posibil ca suprasolicitarea fizică să fi dus la epuizare, diminuând nivelul lor de activitate pentru restul zilei.

În orice caz, este o veste fericită că un antrenament de 30 de minute este tot ceea ce trebuie pentru a pierde în greutate şi pentru a te menţine în formă.

Huffington Post a realizat un top al celor mai benefice sporturi care te ajută să arzi cât mai multe calorii în numai 30 de minute.

Vâslind 3 kilometri vei pierde 315 kalorii. Mergând pe bicicletă în jur de 11 kilometri vei arde sub 300 de kalorii. O jumătate de oră petrecută pe terenul de baschet te va ajuta să pierzi în jur de 370 de kalorii.
4 kilometri de alergat te ajută să arzi 340 de kalorii, în timp ce, dacă te vei plimba într-un ritm vioi pe o distanţă de 3 kilometri vei pierde aproape 200 de kalorii. Înotul este, de asemenea, benefic. Mergi pe role 9 kilometri şi o să arzi aproximativ 400 de kalorii.
 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite