Conservele de iarnă ne feresc de infecţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conservate corect, legumele îşi păstrează suficiente proprietăţi nutritive. În plus, mirodeniile folosite conţin antioxidanţi, care scad riscul de cancer. Nu te grăbi să cumperi prima conservă din magazin! Reţeta bunicii este cea mai sănătoasă.

Prin fermentare, murăturile au un conţinut ridicat de acid lactic, foarte sănătos pentru organism. Acest acid ajută la dezvoltarea bacteriilor „bune” din intestine, fortificând astfel sistemul imunitar, diminuând nivelul colesterolului „rău” şi îmbunătăţind circulaţia.

Unele studii au arătat că murăturile obţinute prin fermentare sunt benefice în astm, în unele afecţiuni ale pielii şi în cancer de colon.

De asemenea, oţetul folosit la conservare are proprietăţi antibacteriene, fiind benefic pentru infecţiile urinare şi pentru inhibarea bacteriei E.coli, care poate cauza infecţii serioase. Cel mai indicat oţet este cel obţinut din mere sau din vin.

Murăturile ajută digestia

Sărace în calorii şi în grăsimi, murăturile sunt bogate în fibre, necesare în procesul de digestie. De asemenea, datorită conţinutului de antioxidanţi, sunt recomandate în prevenirea cancerului.

Află ce alte beneficii aduc murăturile sănătăţii pe clicksanatate.ro

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite