Cele mai „rele” trei fructe considerate „sănătoase". Provoacă vârfuri ale glicemiei și creșteri în greutate

0
Publicat:

Sunt pline de vitamine și nutrienți, dar nu sunt atât de bune pentru sănătate pe cât ați fi tentați să credeți. Este vorba de trei fructe „surprinzător de sănătoase ” a supra cărora  speciașiștii trag câteva semnale de alarmă.

Fructe. FOTO Shutterstock
Fructe. FOTO Shutterstock

Expertul în sănătate Mahmoud Abdelaziz de la PharmacistMo.com și Anne Obligar, dietetician, scriitor și consultant de sănătate la GainingTactics, au dezvăluit pentru SHEfinds, citat de yahoo.com, că bananele, strugurii și ananasul sunt fructele „sănătoase" care, de fapt, nu sunt foarte bune pentru sănătate din cauza nivelului de zahăr și a contribuției lor la creșterea în greutate.

Bananele

Bananele sunt la fel de bogate în zahăr ca și în potasiu. Sunt un fruct greu, care vă lasă o senzație de sațietate, dar conținutul ridicat de zahăr poate provoca senzația de foame foarte repede explică Anne Obligar.

Recomndată este reducerea porțiilor sau optarea pentru alternative la acest fruct.

Luați în considerare moderarea dimensiunii porțiilor și asocierea bananelor cu o sursă de proteine sau grăsimi sănătoase. Optați pentru fructe cu un conținut mai scăzut de zahăr, cum ar fi fructele de pădure, care sunt bogate în antioxidanți și au un indice glicemic mai mic, ceea ce determină o creștere mai lentă și mai constantă a nivelului de zahăr din sânge", spune Mahmoud Abdelaziz.

Strugurii

Ca și bananele, strugurii conțin zaharuri naturale, iar problema constă mai ales în cantitatea în care sunt consumați.

„Sunt ușor de consumat în cantități mari, ceea ce poate duce rapid la un aport semnificativ de zahăr. În plus, strugurii au un indice glicemic ridicat, provocând creșteri rapide ale nivelului de zahăr din sânge", arată Mahmoud Abdelaziz.

Specialisul recomandă, ca alternativă, merele și perele și asocierea acestora din urmă cu o sursă bună de proteine, pentru sațietate și stabilizarea nivelului de zahăr din sânge.

Ananasul

Surprinzător, și acest fruct tropical se află pe lista de fructe asupra cărora specialiștii avertizează, din cauza conținutului ridicat de zahăr.

„Consumul de cantități mari de ananas poate duce la vârfuri de zahăr și la o potențială creștere în greutate", atrage atenția Abdelaziz.

Opțiunile mai sănătoase pe care le puteți include în dietă în locul ananasului ar fi kiwi, sau pepenele galben, fructe al căror impact asupra nivelului de zahăr din sânge este mai mic.

Deși bananele, strugurii și ananasul au un conținut ridicat de zahăr natural, nu înseamnă că trebui să renunți complet la ele.

 „Cheia este moderația și varietatea”, subliniază Obligar, potrivit SHEfinds.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite