Fructe care te ajută să slăbeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fructe care te ajută să slăbeşti. Mărul îţi dă senzaţia de saţietate
Fructe care te ajută să slăbeşti. Mărul îţi dă senzaţia de saţietate

Fructele au conţinut ridicat de zaharuri, mai exact fructoză, şi sunt mulţi care spun că acestea îngraşă. Însă acest mit este fals, există multe fructe care te ajută să slăbeşti.

Teama că zahărul din fructe îngraşă este însă nejustificată, întrucât acestea sunt surse de carbohidraţi cu digestie lentă, în timp ce un pahar cu suc, de exemplu, pompează zahărul în organism în timp foarte scurt, galopant.

Dintre fructe sunt câteva care, pe lângă faptul că îţi aduc un aport important de vitamine, minerale şi antioxidanţi, te ajută şi la slăbit. Iată câteva fructe care te ajută să slăbeşti: 

Grapefruit. Poate fi trecut pe lista de fructe care te ajută să slăbeşti. De asemenea, este un fruct ce aduce numeroase beneficii organismului, precum scăderea colesterolului sau a nivelului de zahăr în sânge. Este bogat în vitamina C, vitamina A, B5, acid folic, calciu şi fibre. 

Avocado. Este foarte bogat în grăsimi bune şi este recomandat pentru cei care ţin un regim de slăbit întrucât dă senzaţia de saţietate. Trecut pe lista de fructe care te ajută să slăbeşti, avocado poate fi combinat cu carne slabă şi diverse alte legume şi fructe.

Fucte care te ajută să slăbeşti. Papaina, o enzimă care te ajută să arzi calorii

Perele. Îţi pot aduce o mare parte din procentul de fibre de care are nevoie organismul în fiecare zi, ceea ce înseamnă că îţi va da senzaţia de saţietate. Sunt studii care arată că 2-3 pere pe zi te ajută să arzi mai multe calorii decât dacă ai mânca alte fructe. 

Merele. Şi acestea pot fi trecute pe lista de fructe care te ajută să slăbeşti întrucât conţin o mare cantitate de fibre. În plus, aduc un aport important de vitamine necesare organismului, mai ales într-o cură de slăbire. 

Papaya. Conţin papaină, o enzimă specială care ajută digestia proteinelor. Şi acest fruct este foarte bogat în proteine şi scăzut în calorii. Pe lângă faptul că e unul dintre fructele care te ajută să slăbeşti, are numeroase vitamine, precum A, C, E sau K.  

Lămâia. E recomandată dimineaţa, cu apă călduţă. Au rol de a grăbi metabolismul şi digestia întrucât ajută nivelul de aciditate gastrică. Atenţie, unele persoane care pot avea arsuri digestive în urma consumului de lămâi. De asemenea, lămâia, pe lângă faptul că e trecută pe lista de fructe care te ajută să slăbeşti, are numeroase beneficii, printre care aportul crescut de calciu, potasiu, vitamina A, C sau fibre pectinice. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite