3 exerciţii care ajută la alinarea durerilor menstruale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhiva Adevărul
Foto Arhiva Adevărul

Mai mult de jumătate dintre femei se plâng de crampe în perioada menstruaţiei, care uneori pot fi extrem de intense şi debilitante.  Cu doar câteva exerciţii uşoare acestea pot fi calmate rapid şi eficient.

În perioada critică a lunii, foarte multe femei se confruntă cu un disconfort major din cauza durerilor pelviene. Deoarece crampele sunt adesea foarte intense, suferindele se văd nevoite să apeleze la medicamente analgezice pentru a face faţă activităţilor din zilele cu pricina. 

Într-un articol publicat pe health.com, Kristin McGee, o cunoscută antrenoare de yoga şi Pilates din New York, asigură că practicarea a trei exerciţii simple poate uşura semnificativ aceste dureri, eliminând nevoia de medicamente. Ea susţine că mişcările ajută la eliberarea hormonilor responsabili pentru starea de bine, fiind de mare folos şi femeilor aflate la menopauză.

1. Exerciţiul Marichyasana (Postura Înţeleptului)

Acesta eliberează tensiunea din partea inferioară a spatelui, iar presiunea exercitată de coapsă pe abdomen favorizează ameliorarea crampelor pelviene. De asemenea, este de mare ajutor pentru detensionarea părţii superioare a spatelui, inclusiv a umerilor.

Cum se face: Aşază-te pe covor şi stai confortabil cu picioarele întinse în faţă. Pelvisul şi oasele bazinului trebuie să fie perpendiculare pe sol. Îndoaie genunchiul stâng, aşezând talpa pe sol cât mai aproape de bazin. Inspiră şi pe măsură ce expiri, ridică braţul stâng în sus şi apleacă-ţi trunchiul în faţă cât de mult poţi, cuprinde apoi cu acesta genunchiul, după care prinde la spate încheietura mâinii drepte cu mâna stângă (foloseşte un prosop sau o curea, dacă nu poţi ajunge la mână). Menţine poziţia timp de 5 până la 8 respiraţii profunde. Schimbă piciorul şi repetă pe cealaltă parte.


Sursa foto: health.com

image

2. Exerciţiul Straddle (depărtarea picioarelor în lateral)

Depărtarea picioarelor în lateral permite deschiderea pelvisului, eliberând tensiunea acumulată în zona lombară şi şolduri. Dacă nu ai ligamentele suficient de elastice pentru a putea menţine poziţia fără să îndoi genunchii, poţi pune sub fund un prosop pliat.

Cum se face: Aşază-te pe covor, depărtează picioarele în lateral cât de mult poţi, formând un echer. Fără să te încovoi, apleacă-te în faţă şi încearcă să prinzi cu degetele mâinilor degetele de la picioare sau pur şi simplu întinde-ţi mâinile în faţă.


Sursa foto: health.com

image

3. Postura Zeiţei culcate

Încheie sesiunea de exerciţii cu postura zeiţei culcate. Aceasta este o modalitate foarte eficientă în calmarea crampelor. Poţi pune o pernă electrică pe abdomen sau în zona lombară în timp ce stai în această poziţie.

Cum se face: Întinde-te pe covor, cu spatele complet relaxat şi picioarele întinse, apoi uneşte tălpile picioarelor, deschizând genunchii cât poţi de mult. Îţi poţi pune mâinile pe burtă sau le poţi lăsa întinse pe lângă corp. Concentrează-te asupra modului în care ţi se extinde şi contractă abdomenul în timp ce expiri şi insipiri. Rămâi în această poziţie oricât de mult doreşti, iar la final întoarce-te uşor pe-o parte şi ridică-te fără să te forţezi. 


Sursa foto: health.com

image
Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite