Viaţa începe la 40 de ani. Pentru femei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeile sunt mai fericite şi mai împlinite sentimental şi sexual după 40 de ani, arată un nou studiu. Cele mai multe dintre ele se simt cu 10 ani mai tinere şi au mai puţine inhibiţii decât în prima tinereţe.

Oricât de evidente ar fi semnele îmbătrânirii după 40 de ani, femeile aflate la această vârstă sunt mai mulţumite de aspectul lor decât erau la 30 de ani, relevă un sondaj realizat de Linwoods Superfoods, un producător alimentar britanic. 

86% din cele 2.000 de femei intervievate au spus că nu simt nicio modificare fizică şi emoţională faţă de vârsta de 30 de ani, iar aproape două treimi din ele (59%) se simt suficient de încrezătoare încât să poarte bikini, potrivit studiului britanic.

Multe dintre femei au sesizat o îmbunătăţire a stilului vestimentar după vârsta de 40 de ani, iar 60% din ele sunt coonvinse că nu există niciun motiv pentru care nu ar trebui să poarte bluze mulate pe corp şi decoltate. Iar alte 17% din femeile trecute de 40 de ani nu s-au sfiit să declare că au o viaţă sexuală mai împlinită ca oricând.

Stabilitatea financiară, un motiv de mulţumire

O mare parte din nesiguranţa primelor decade din viaţă dispare după această vârstă. Cele mai multe dintre ele (81%) se simt mai fericite decât oricând. Lucrul acesta se poate datora stabilităţii financiare mai mari decât în prima tinereţe, precum şi relaţiei trainice în care cele mai multe sunt implicate.

„Sondajul reconfirmă faptul că vârsta este doar o cifră. Femeile trecute de 40 de ani sunt mai pline de viaţă decât oricând, iar acest sentiment ţine de cât de împlinite se simt în viaţă. De la o gestionare mai bună a banilor şi până la adoptarea unei diete mai sănătoase, schimbările mărunte pot face diferenţa“, crede Joanne Hayden, reprezentant al firmei Linwoods Superfoods, care a comandat sondajul.

Acesta nu este primul studiu care arată că doamnele de vârstă mijlocie sunt mulţumite de felul în care arată şi maui relaxate în pat. În 2010, revista franceză „Top Sante“ dezvăluia că 81% din femeile trecute de 40 de ani se simt mai aventuroase faţă de cum erau când aveau 20 de ani, iar 63% au mai multă încredere în ele în pat. „Adevărata aventură sexuală începe abia după ce copiii au crescut sau au părăsit casa părintească“, spunea Nicola Down, editorul revistei.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite