Vigoarea tinereţii versus experienţa vârstei: când avem parte de cel mai bun sex?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sexul este pentru oameni maturi de aproape orice vârstă. În tinereţe, cheful de a experimenta şi entuziasmul transformă sexul într-o adevărată cursă a plăcerii. Pe de altă parte, trecerea timpului ne ajută să dobândim cunoştinţe atât despre propriul corp, cât şi despre punctele „fierbinţi” ale partenerilor.

Sexul este minunat în tinereţe, dacă e să luăm în seamă scenele de amor din filme, însă potrivit studiilor, experienţa vârstei îşi spune cuvântul – abia după 30 de ani putem spune că avem parte de sex de calitate. O cercetare recentă efectuată de un site matrimonial, illicitencounters.com, pe un eşantion de 828 de persoane, a scos la iveală faptul că 37% dintre femei şi 34% dintre barbaţi sunt de părere că vârsta cea mai bună pentru sex este după 40 de ani.

Iată de ce:

1. Femeile au şanse mai mari să ajungă la orgasm 

Cu cât înaintezi în vârstă, creşte plăcerea sexuală. Un sondaj realizat de OkCupid în 2011 a demonstrat că în jurul vârstei de 20 de ani aproximativ 40% dintre femei au dificultăţi în a avea orgasm, însă procentajul a scăzut cu 20% în cazul femeilor trecute de 40 de ani. 

2. Femeile au mai multă încredere în propria persoană

Unul din motivele pentru care sexul devine mai bun cu vârsta, spun experţii, este faptul că femeile devin mai încrezătoare. În jurul vârstei de 20 de ani, reprezentantele sexului frumos experimentează pentru a-şi da seama ce le place şi ce nu, însă pe măsură ce îmbătrânim, lucrurile devin din ce în ce mai puţin ciudate, pentru că rar apar siuaţii noi. Femeile ştiu destul de multe lucruri despre propria sexualitate când ating pragul de 40 de ani, aşa că se simt şi mult mai confortabil în propria piele.

3. Odată cu încrederea apare cheful de aventură 

Potrivit unui studiu condus de revista „Health Plus” pe subiecţi trecuţi de 45 de ani, femeile devin mai aventuroase şi mai îndrăzneţe odată cu vârsta.

4. Sexul într-o căsnicie e mai bun

Un studiu condus de revista pentru femei „Your Life” în cadrul căruia au fost intervievate femei cu vârste de peste 35 de ani, a demonstrat că 75% dintre acestea erau mulţumite de viaţa lor intimă. Un procent de 82% din întregul format de femeile mulţumite de viaţa lor sexuală erau căsătorite. „Pe măsură ce înaintăm în vârstă, conexiunea formată în timpul sexului devine mai profundă şi plină de dragoste”, spun Priya şi Bob Tourkow, un cuplu de specialişti.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite