Savant la cinci ani: băieţelul autist cu puteri telepatice, care a învăţat deja şapte limbi străine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ramses ştie deja şapte limbi străine, printre care greacă, japoneză şi arabă. FOTO Daily Mail
Ramses ştie deja şapte limbi străine, printre care greacă, japoneză şi arabă. FOTO Daily Mail

Un băieţel în vârstă de cinci ani din Statele Unite, care suferă de o formă de autism, a intrat în atenţia oamenilor de ştiinţă după ce a mama sa a observat că are abilităţi telepatice. Băieţelul a învăţat deja şapte limbi străine.

Un băieţel în vârstă de cinci ani din Los Angeles, Statele Unite, este studiat de oamenii de ştiinţă după ce mama sa, Nyx Sanguino, a postat pe internet o serie de videoclipuri în care micuţul dă semne că are abilităţi telepatice. 

În filmările publicate, copilul savant Ramses Sanguino relatează corect culoarea şi numărul cărţilor de joc, fără să le vadă, dar şi numerele „secrete‟ notate de mama sa pe o coală de hârtie. 

Băiatul, care a învăţat deja şapte limbi străine, printre care greacă, arabă şi japoneză, a fost observat de doctorul neurolog Diane Powell, fostă profesoară la Universitatea Harvard. Specialista crede că telepatia poate fi o metodă alternativă prin care copiii autişti comunică cu părinţii lor. 

„Am întâlnit mai mulţi copii autişti cu abilităţi telepatice şi am încercat să îi evaluez prin metode riguroase. Mulţi oameni de ştiinţă nu cred în telepatie, dar eu sunt convinsă că există. Am văzut dovezi‟, a precizat Powell, care a analizat abilităţile lui Ramses pe parcursul a trei întâlniri. 

foto

Micuţul şi mama lui au o relaţie foarte apropiată. „Am ştiut de când s-a născut că este special şi că va schimba lumea‟, a declarat femeia. FOTO Daily Mail

Doctorul a folosit un generator de numere aleatoare, după care a rugat-o pe mama băiatului să noteze numerele alese şi să se gândească la ele. Sarcina lui Ramses a fost să îi citească gândurile mamei lui, test pe care l-a trecut cu brio.

Sanguino susţine că talentul fiului ei este cât se poate de real. „Am fost uimită când am început să îl testăm. Am ştiut de când s-a născut că este special şi că va schimba lumea‟, a declarat mama băiatului, care îşi doreşte să găsească o şcoală specializată pentru Ramses, pe care Powell îl descrie drept „unul din cei mai inteligenţi copii în vârstă de cinci ani de pe planetă‟.

„Ramses trebuie să fie într-o şcoală specială, în care să îşi valorifice intelectul şi să îşi atingă adevăratul potenţial‟, este de părere cercetătoarea, potrivit publicaţiei britanice „Daily Mail‟.

Pe lângă practicarea telepatiei, micuţul rezolvă probleme de algebră şi poate desena din memorie întregul tabel periodic. Potrivit mamei lui, Ramses a început să citească pe când avea doar un an, rostind chiar şi cuvinte din limbile spaniolă, greacă şi japoneză. La 18 luni, băiatul ştia deja tabla înmulţirii în engleză şi spaniolă şi putea reproduce tabelul periodic şi numerele atomice. 

foto

Cercetătoarea Diane Powell a rămas impresionată de abilităţile băiatului. FOTO Daily Mail

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite