Pentru sifilis, glisaţi spre dreapta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aplicaţiile ca Tinder sau Grindr au o problemă şi nu este vorba de nereguli tehnice, de conectare sau design. Este mult mai intimă şi e cauzată de eroarea umană. Aplicaţiile te pot ajuta să creezi o legătură pozitivă cu o persoană de sex opus, dar ai grijă ca la final să nu fie pozitive şi testele de gonoree, chlamydia sau sifilis.

Aplicaţiile pentru agăţat sunt blamate pentru că au un rol major în răspândirea bolilor cu transmitere sexuală. Conform unui studiu realizat în Marea Britanie, cazurile de infecţie cu gonoree au crescut cu 15% de la lansarea aplicaţiilor care facilitează aventurile de o seară.

„Poţi găsi foarte uşor cele mai apropiate persoane care sunt interesate de un partener pentru actul sexual. Acesta este un lucru cu care societatea nu s-a mai confruntat. Mulţumită Tinter-ului sau Grindr-ului poţi contacta chlamydia în cinci minute.”, a spus membrul Asociaţiei Britanice pentru Sănătate Sexuală, Peter Greenhouse.

Voci critice au blamat aplicaţiile de agăţat pentru că duc la o normalizare a aventurilor de o noapte printre tinerii cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani. În timp ce chlamydia poate fi vindecată cu medicamente normale, gonoreea se tratează cu antibiotice, iar pentru a scăpa de sifilis, tratamentul impune penicilina. Aceste antibiotice pot duce la slpăbirea sistemului imunitar. De asemenea, chlamydia şi gonoreea pot provoca infertilitate la femei, iar sifilisul poate duce la orbire, leziuni ale creierului şi, netratat, chiar la moarte.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite