Cum aflu dacă sunt bisexual: semnele care ar trebui să te pună pe gânduri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cum aflu dacă sunt bisexual. FOTO lifestyleuni.wordpress.com
Cum aflu dacă sunt bisexual. FOTO lifestyleuni.wordpress.com

Într-o societate unde heterosexualitatea este norma, gândul că ai putea face parte dintre persoanele bisexuale poate fi cel puţin confuz. „Cum aflu dacă sunt bisexual“ este, într-o formă sau alta, întrebarea pentru care nu există răspunsuri simple, dar cu siguranţă există indicii care pot duce către stabilirea unui adevăr.

Indiferent dacă este vorba despre un bărbat sau despre o femeie, atracţia simţită faţă de ambele sexe se poate dovedi un sentiment înfricoşător, mai ales într-o societate în care subiectul este unul sensibil. Publicaţia shymagazine.com a realizat un articol pe această temă cu o persoană de sex feminin prezentat drept „Heather“ care, sub protecţia anonimatului, a vorbit din propria experienţă despre cum a ajuns la concluzia că este bisexuală.

Cum aflu dacă sunt bisexual: Intuiţia

Totul începe cu un sentiment îngropat în adâncul sufletului, pe care îţi este teamă să-l aprofundezi tocmai pentru că te sperie ceea ce ai putea afla. Curajul de a recunoaşte faţă de tine că eşti atras mai mult decât simţi că ar fi normal de persoanele de acelaşi sex, în egală măsură cu cele de sex opus, este primul pas către descoperirea adevărului despre propria sexualitate.

Cum aflu dacă sunt bisexual: Cât de puternică este atracţia

Al doilea pas este să înţelegi dacă atracţia pe care o simţi faţă de ambele sexe nu este doar o etapă legată de curiozitate, de dorinţa de a experimenta, ci este un sentiment mai adânc. Atracţia poate începe cu o privire, însă legătura poate deveni mai personală, până la a descoperi cât de compatibil eşti într-o sumedenie de direcţii cu o persoană, chiar dacă este de acelaşi sex.

Cum aflu dacă sunt bisexual: Nevoi sexuale care nu pot fi ignorate

În cazul bisexualităţii, nevoia persoanei nu se limitează la atracţie în sine, ci aceasta este însoţită de nevoi sexuale puternice. Atunci când aceste dorinţe sexuale sunt intense în aceeaşi măsură faţă de ambele sexe, se reliefează un alt posibil indiciu al bisexualităţii. Nu este exclus ca acest sentimente să reprezinte, totuşi, pură curiozitate şi dorinţa de a-ţi testa propriile limite. Mai ales în adolescenţă şi între 20-25 de ani apare această pornire a de face lucruri îndrăzneţe, care depăşesc convenienţele sociale.

Cum aflu dacă sunt bisexual: Interesul care depăşeşte aspectul fizic

Nu este neobişnuit ca heterosexualii să gândească despre persoane de acelaşi sex că sunt atrăgătoare din punct de vedere fizic, însă atracţia în cazul unei persoane bisexuale nu se opreşte doar la interesul faţă de un aspect sexy, ci se extinde la personalitate, la fel ca în cazul interesului existent într-un cuplu clasic, aflat în plină formare.

Cum aflu dacă sunt bisexual: Testarea sentimentelor

Una dintre modalităţile prin care te poţi edifica în direcţia sexualităţii proprii este să-ţi testezi aceste sentimente confuze. Ia-ţi inima în dinţi şi încearcă să accepţi o întâlnire romantică, dar de data aceasta cu o persoană de acelaşi sex care se arată interesată la rândul ei de tine. Poate că aşa vei realiza exact natura senzaţiilor care te încearcă. 

Cum aflu dacă sunt bisexual: Vorbeşte cu cineva apropiat

Descoperă un membru al familiei sau un bun prieten cu care poţi discuţi sincer, fără teama că vei fi judecat, despre sentimentele care te încearcă. Un om care te înţelege, care te poate ajuta să înţelegi mai bine cu ce te confrunţi, poate fi cu adevărat eliberator.

Cum aflu dacă sunt bisexual: Fă-ţi temele

Doar pentru că ai gânduri de natură sexuală şi faţă de persoane de acelaşi sex, asta nu înseamnă că eşti în mod cert bisexual. Indiciile enumerate de „Heather“ sunt numai câteva dintre semnele care pot duce către un adevăr în ceea ce priveşte orientarea sexuală. Însă există, de la caz la caz, şi alte indicii care converg spre concluzia bisexualităţii. Bineînţeles, acestea trebuie descoperite şi analizate pe cont propriu.

Viață de cuplu


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri