Cui i se potriveşte metoda contraceptivă cu ovule

0
0
Spre deosebire de contracepţia orală, ovulele asigură protecţie contraceptivă până la 4 ore de la aplicare.
Spre deosebire de contracepţia orală, ovulele asigură protecţie contraceptivă până la 4 ore de la aplicare.

Ovulele sunt recomandate de obicei în tratarea infecţiilor vaginale, însă există unele care reprezintă o bună metodă contraceptivă. Află dacă ovulele spermicide îţi sunt indicate sau nu!

Spermicidele sunt metode de contracepţie care distrug sperma dacă sunt introduse în vagin înainte de actul sexual. Acestea se prezintă sub mai multe forme: creme, geluri, tablete, sprayuri şi ovule şi se pot procura fără reţetă de la farmacie.

Te protejează 4 ore

Spre deosebire de contracepţia orală, ovulele asigură protecţie contraceptivă până la 4 ore de la aplicare. Astfel, este nevoie de o nouă doză dacă actul sexual nu are loc în acest timp sau dacă se repetă.

Capsula se introduce cât mai adânc în vagin (este bine să stai în poziţia culcat), înainte cu 10-15 minute de raportul sexual, indiferent de perioada ciclului menstrual. Imediat după contact, toaletarea se va face doar extern cu apă, fără săpun sau gel intim, întrucât acestea pot anula acţiunea spermicidă a contraceptivului şi după 6 ore de la raportul sexual.

În plus, ai grijă ca atunci când foloseşti ovule să nu mai utilizezi un alt medicament cu administrare locală, întrucât acesta poate inactiva spermicidul.

Pont

Nu se recomandă utilizarea lor în caz de leziuni vaginale!

Află pe Clicksanatate.ro ce riscuri are folosirea ovulelor contraceptive!

Teste gratuite pentru depistarea sângelui în scaun

Ce trebuie să faci după fertilizarea in vitro pentru a avea succes


 

Viață de cuplu


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri