Confesiunea unui bărbat: de ce mimează reprezentanţii sexului puternic orgasmul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

Mimarea orgasmului nu este întâlnită doar în cazul femeilor, ci şi în cazul bărbaţilor, care apelează din când în când la acest „truc”.

Bobby Box, un jurnalist american, a devenit vocea bărbaţilor care, dintr-un motiv sau altul, aleg să mimeze orgasmul. Bărbatul spune că mimarea orgasmului în rândul bărbaţilor este destul de practicată şi că folosirea prezervativului este esenţială pentru „reuşită”. „Nu trebuie decât să ne punem în scenă o performanţă cât mai grozavă care să reflecte cât de minunat ne simţim, iar apoi, cu grijă şi atenţie, să aruncăm prezervativul gol”, spune Box. 

Aşa cum femeile sunt portretizate în mass-media drept fiinţe care nu se bucură de sex, ci îl privesc mai de grabă ca pe o corvoadă, la fel au fost stigmatizaţi bărbaţii şi dorinţa lor de a face dragoste. Totuşi, în ciuda convenţiei sociale potrivit căreia orgasmul este cel mai important pentru un bărbat, uneori reprezentanţii sexului puternic simt nevoia să pună punct actului înainte ca acesta să se finalizeze prin explozia de plăcere. 

„Acest lucru nu înseamnă, însă, că partenerul tău nu este satisfăcut sexual. Doctor Abraham Morgentaller, autorul «Why Men Fake it: The Totally Unexpected Truth» (nr. De ce mimează bărbaţii orgasmul: Adevărul neaşteptat), susţine că bărbaţii mimează orgasmul din încercarea de a face ce cred ei că este corect faţă de parteneră” spune Box, adăugând că ejacularea a devenit o modalitate prin care bărbaţii îşi confirmă masculinitatea. 

Mai mult decât atât, un studiu realizat de Universitatea din Kansas a scos la iveală că 70% din femei şi 30% din bărbaţi mimează orgasmul. Potrivit acestui studio, 58% din procentul celor care mimează orgasmul fac acest lucru de teamă să nu îşi supere partenera de amor. Totodată, 66% din ei cred că persoana cu care fac sex s-a „prins” că de fapt nu au avut orgasm, ci doar s-au prefăcut. 

„Dacă suspectezi că partenerul tău mimează orgasmul, discută cu el şi nu îl emascula. Fiecare relaţie de success este construită pe încredere, aşa că încurajează-l să-ţi spună adevărul. Nu orgasmul este cel mai important în timpul sexului”, crede jurnalistul, conform bustle.com.

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite