Când dragostea nu este de ajuns: 9 lucruri mai importante decât iubirea într-o relaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o relaţie, există multe lucruri mai importante decât dragostea, atât de esenţiale pentru legătura dintre două persoane încât sentimentele de iubire, oricât de intense, nu pot compensa lipsa lor.

Uneori, oricât de mare este dragostea dintre două persoane, lucrurile pur şi simplu funcţionează. Nefericirea pune stăpânire pe vieţile celor doi, care, din păcate, nu pot rezolva problemele întâmpinate bazându-se doar pe sentimente. Iată care sunt, potrivit bustle.com, lucrurile fără de care o relaţie nu poate funcţiona:

1. Încredere

Încrederea este esenţială într-o relaţie sănătoasă, iar fără aceasta, viaţa în doi va fi presărată cu griji, suferinţă şi paranoia. Nimeni nu merită să îşi petreacă zilele având constant semne de întrebare în legătură cu sinceritatea sau fidelitatea partenerului. 

2. Respect

Multe persoane aleg să rămână lângă partenerul de cuplu din iubire, în ciuda jignirilor sau a unui comportament batjocoritor. Cu toate acestea, aceste persoane nu merită puse la zid pentru sentimentele lor. În schimb, trebuie să înţeleagă că iubirea nu este o justificare pentru abuz sau lipsa de respect. Poţi iubi persoane care au un rol negativ în viaţa ta, însă nu accepta, sub nicio formă, un astfel de comportament şi nu te complace într-o relaţie în care eşti nefericit.

3. Siguranţă

Dacă nu te simţi în siguranţă alături de cel pe care îl iubeşti, atunci sentimentele ar trebui să treacă în plan secund. Dragostea nu este, uneori, de ajuns pentru ca partenerul care te abuzează să înceteze, nici nu te va salva de consecinţe dramatice, precum răni sau chiar moarte.

4. Fericire

Când într-o relaţie momentele de nefericire sunt mai multe decât cele fericite, dragostea nu mai este de ajuns pentru a ţine în viaţă o legătură amoroasă. Nu toţi oamenii care se iubesc sunt potriviţi unul pentru celălalt şi nu toţi pot fi fericiţi împreună. Este o situaţie tristă, însă amândoi meritaţi să vă găsiţi fericirea.

5. Libertatea de a fi tu

Ar trebui să poţi fi „tu” şi atunci când te afli într-o relaţie, chiar dacă acest lucru te schimbă inevitabil. Oricât de mare ar fi dragostea, nu merită să renunţi la lucrurile care te fac să te simţi în largul tău, la interesele tale, la aspiraţiile tale. 

6. Independenţă

O relaţie nu ar trebui să îţi fure libertatea. Chiar dacă este în regulă să iei decizii ţinând cont de persoana de lângă tine, nu poţi să renunţi în totalitate la lucrurile care te fac fericit, la gândurile şi sentimentele tale. Este foarte important ca iubirea pentru celălalt să nu te împiedice să te iubeşti pe tine. 

7. Puterea de a te baza pe cel de lângă tine

Într-o relaţie adevărată, bazată pe dragoste, partenerul tău trebuie să îţi fie cel mai bun prieten. Poate ai, ocazional, roluri de părinte, secretară, menajeră sau asistentă, însă niciunul dintre acestea nu trebuie să devină permanent. Trebuie să fii un întreg care funcţionează perfect alături de un alt întreg, o echipă.

8. Sex

Deşi pot exista relaţii fericite în care partenerii fac sex rar sau chiar deloc, dacă ambii îşi doresc acest lucru, în cazul în care doar unul dintre parteneri consideră importantă activitatea sexuală, dragostea nu poate salva relaţia. Într-o astfel de relaţie, lipsa sexului duce la frustrări şi nefericire.

9. Comunicare

Comunicarea este precum benzina dacă vorbim de „motorul” dragostei. Nu există relaţie fericită fără comunicare corectă. Un cuplu are nevoie de aceasta pentru a seta limite, pentru a-şi exprima dragostea, nevoile, pentru a rezolva problemele apărute şi, în general, pentru funcţionarea relaţiei într-un mod sănătos şi fericit.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite