Călătoreşti cu cei mici? Ponturi pentru un drum plăcut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orice drum lung cu unul sau mai mulţi copii mici în maşină înseamnă eforturi deosebite pentru ca ei să nu se plictisească FOTO Shutterstock
Orice drum lung cu unul sau mai mulţi copii mici în maşină înseamnă eforturi deosebite pentru ca ei să nu se plictisească FOTO Shutterstock

Când ai copii în maşină, trebuie să călătoreşti în stilul lor, să le accepţi nevoile, să vă jucaţi şi să vă distraţi împreună, dar în funcţie de vârsta lor.

Spre munte, spre bunici sau spre pârtiile din Austria, orice drum lung cu unul sau mai mulţi copii mici în maşină înseamnă eforturi deosebite pentru ca ei să nu se plictisească. Secretul unui drum plăcut stă în modul în care îl planifici. Chiar dacă este lung şi obositor, nu trebuie să îţi pierzi răbdarea, recomandă http://www.kentucky.com/2012/12/18/2447909/traveling-with-kids-this-holiday.html psihologul Marie Hartwell-Walker.

  • Pregăteşte totul din timp, astfel încât plecarea la drum să fie cât se poate de calmă şi organizată. Asta va da tonul întregii călătorii.
  • Călătoriţi când dorm copiii. Îmbrăcaţi în pijamale, cu păturica sau jucăria preferată, ei se vor simţi foarte confortabil. Plecaţi seara, opriţi pentru a lua cina şi apoi cei mici se pregătesc de culcare. Întunericul şi sunetul ritmic al motorului maşinii îi adoarme pe copii.
  • Planifică o oprire de 20 de minute la fiecare două-trei ore. Copiii sunt foarte temperamentali, iar atunci când drumul e lung, au tendinţa de a se plictisi rapid. Dacă opririle sunt programate, nimeni nu va fi frustrat.
  • Dacă drumul durează mai mult de opt ore, caută câteva locuri interesante şi opriţi acolo. Poate fi vorba despre un obiectiv turistic sau doar un parc în care să faceţi un picnic şi să alerge copiii în voie.
  • Distraţi-vă cu cei mici. Dacă ei sunt în maşină, puteţi să uitaţi de conversaţiile şi muzica pentru adulţi. Jucaţi jocuri potrivite vârstei lor, cântaţi, iar drumul va părea cu siguranţă mai scurt.
  • Luaţi apă şi mâncare de acasă. Cei mici simt nevoia de a mânca mult mai des decât adulţii şi nu are rost să opriţi de fiecare dată sau să cheltuiţi inutil, având în vedere preţurile mari din benzinării.
  • Geanta cu activităţi este absolut necesară. Ea trebuie să conţină creioane colorate, cărţi, binoclu şi orice altă jucărie ar putea fi folosită pentru activităţi distractive în maşină. Scoate câte ceva, de fiecare dată când apare plictiseala şi agitaţia.  
  • Puteţi lua dvd-uri cu desene animate, poveşti audio sau muzică, pentru a face atmosfera mai distractivă „Atât timp cât vă implicaţi şi vă jucaţi cu cel mic, experienţa călătoriei va deveni una de care să va amintiţi cu plăcere,“ asigură Hartwell.

Este important să aveţi la îndemână şi haine de schimb, o pungă în care să adunaţi gunoiul, dar şi un kit de prim-ajutor.


 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite