Băieţii crescuţi de bone nu pot fi monogami

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Creşterea băieţilor de către bone pare să le influenţeze acestora comportamentul la maturitate.

În cartea sa, „The Unsolicited Gift", psihiatrul Dennis Friedman crede că delegarea timpurie a responsabilităţilor legate de creşterea copiilor duce, în cazul băieţeilor, la transformarea lor în aventurieri sau în afemeiaţi atunci când aceştia se vor căsători.

Psihiatrul este de părere că băiatul crescut de bonă îşi va forma standarde duble în ceea ce priveşte femeile. La nivel subconştient, se va forma o separare între mamă şi bonă, cu care are o legătură strânsă.

Până la urmă, bona este cea care îl scoate zi de zi în parc, îi schimbă hainele, îi dă să mănânce, adică îi satisface nevoile imediate. Această percepţie se va menţine şi mai târziu, susţine psihiatrul. Astfel, deşi se va căsători, va exista mereu loc pentru o altă femeie care să îi îndeplinească dorinţele.

Şi fetele sunt influenţate

Medicul a observat modificări comportamentale şi în cazul fetelor crescute de bone. „Pasarea" în grija unei dădace le va lăsa acestora un gol în suflet, pe care, mai târziu, vor încerca să îl umple prin consum de alcool, de exemplu.

Pentru prevenirea acestor comportamente, psihiatrul le recomandă mamelor să nu îşi lase copilul în grija unei bone decât după ce acesta împlineşte un an. În opinia medicului, copilul are nevoie ca mama să fie sută la sută implicată în creşterea şi în educarea lui.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite