7 mituri despre relaţii ca în filmele de la Hollywood pe care trebuie să nu le crezi: de ce nu există dragoste perfectă şi jumătatea ideală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragostea ca la Hollywood nu există în viaţa reală, iar acest aspect trebuie conştientizat FOTO Arhivă
Dragostea ca la Hollywood nu există în viaţa reală, iar acest aspect trebuie conştientizat FOTO Arhivă

Filmele de la Hollywood vând o serie de stereotipuri despre relaţii care ajung să fie pietre de temelie pentru orice cuplu, ceea ce nu face bine niciunuia dintre parteneri. O expertă în relaţii de cuplu arată de ce nu trebuie să credem în relaţiile arătate în filme.

Dacă ar trebui să ne luăm după poveştile de dragoste spuse în filme hollywoodiene, atunci ar trebui să credem că femeile sunt ghinioniste în iubire, bărbaţii se bucură de burlăcie multă vreme până când cei doi îşi găsesc „alesul“ şi „aleasa“ ca să trăiască fericiţi până la adânci bătrâneţi.

Desigur, aceste reprezentări despre viaţă nu sunt întocmai cu realitatea şi de multe ori abundă în stereotipuri, ca să nu mai punem că nu arată adevărata natură a relaţiilor.

O poveste de dragoste care începe cu o lună de miere perfectă, care arată o viaţă bună de cuplu care să dăinuie, iar fericirea să fie la ea acasă nu arată bine în filmele de la Hollywood. Un bun blockbuster nu ar vinde în acest caz. Tocmai din aceste motive, „The Independent“ a stat de vorbă cu Arabella Russell, consilieră în relaţiile de cuplu, pentru a demonstra că aceste mituri despre viaţă şi dragoste prezentate la Hollywood trebuie ignorate.

Mit: Relaţiile sunt întotdeauna perfecte (cazul: „Titanic“)

„Dacă relaţiile ar fi perfecte atunci nimeni nu ar mai divorţa. Nu există perfecţiune. Hollywood-ul arată această imagine perfectă a relaţiilor, dar poate să fie o mişcare periculoasă. Partenerul tău nu poate să fie minunată în fiecare zi şi nici tu nu poţi. Uneori, lucrurile pot să fie perfecte, şi e şi normal să ai momente în care să simţi asta, dar nu e nimic în neregulă să fie şi perioada mai puţin frumoase, adică nu e nimic în neregulă cu relaţia ta“, sfătuieşte Arabella Russell.

Mit: Trebuie să îşi schimbi aspectul pentru a-ţi găsi jumătatea (cazul: „She's All That“)

„A-ţi schimba înfăţişarea nu te va ajuta să îţi găseşti dragostea. Dacă o faci pentru stima de sine sau pentru a te simţi valoros e normal, dar nu o face pentru cineva anume, în caz contrar acel cineva poate să fie responsabil pentru modul în care te simţi şi te percepi. Poate să fie tentant, dar eşti şi nesănătos să faci asta. Înainte de a începe o relaţie, trebuie să te placi aşa cum eşti şi să ştii că nu trebuie să te schimbi pentru a fi plăcut. Dacă nu ai o relaţie bună cu tine poţi să îţi provoci tot felul de probleme, iar eu văd dovezi ale acestora în fiecare zi în cabinet“, spune experta.

Mit: O ceartă după la despărţire, iar cuplurile fericite nu se ceartă niciodată (cazul: „Notting Hill“)

„Cuplurile fericite se ceartă pentru că discută: cearta este o formă de comunicare. Nu contează că te cerţi, ci contează cum şi de ce te cerţi. Fiind de acord că nu eşti de acord, găsirea unui compromos şi ajungerea pe acelaşi palier cu cineva, chiar dacă nu eşti de acord cu părerea lui, reprezintă semne pozitive ale relaţiei. Pe de altă parte, dacă vă tot certaţi pe seama aceloraşi subiecte e cazul să cautaţi ajutor de specialitate“, arată ea.

Mit: Nu trebuie să depui efort pentru o relaţie (cazul: toate filmele Disney)

„Dragostea e un verb, nu un substantiv. E un cuvânt cate te împinge să faci ceva, asta se uită mereu. Dragostea nu e doar o sămânţă pe care o plantezi în pământ şi la cate te uiţi cum creşte. Trebuie să ai grijă de ea. Ai putea să gândeşti aşa: «am întâlnit această persoană, e acea persoană pentru toată viaţa şi asta a fost». De aici încolo vânt în pupă! Dar, desigur, nu totul e atât de roz. A trăi cu cineva, a vă înţelege diferenţele, a avea grijă de copii, a schimba locuri de muncă, a vă lua o casă, toate acestea nu vor fi uşoare, dar asta nu înseamnă că pentru relaţie nu vei depune efort. Aşa că dacă eşti pregătit pentru «vreme rea» pe timpul călătoriei vei fi mai puternic. E important să vezi totul ca pe un punct forte, nu ca pe o slăbiciune, atunci când când păşeşti într-o relaţie. Hollywood-ul vinde o imagine în care eforturile pentru o relaţie se opresc, când nu e aşa în viaţa reală. De fapt, dacă relaţia ta nu se schimbă atunci nu o să creşteţi ca şi cuplu“, evidenţiază specialista.

Mit: Dragostea e distractivă şi interesantă când ai între 20 şi 30 de ani (cazul: cam toate filmele)

„Sentimentele de fericire şi dragoste nebună nu or să dureze pentru totdeauna, fiind înlocuite de ceva mult mai profund şi conştient. O relaţie care durează de ani de zile şi a avut şi momente dificile se va simţi minunat pentru că vă ştiţi foarte bine unul pe celălalt şi aţi trecut peste clipele de cumpănă. E important de punctat că poţi să îţi găseşti adevărata dragoste la orice vârstă, iar cu puţin efort poţi să faci ca lucrurile să fie mereu distractive şi interesante. Dragostea nu este doar pentru tineri şi poate să fie resimţită la orice vârstă“, arată Arabella Russell.

Mit: Unicul, unica, alesul, aleasa (cazul: „The Notebook“)

„Mitul legat de acel cineva care ţi-e destinat, sufletul pereche, poate să-ţi creeze sentimente de singurătate pentru că mereu o să ai impresia că există cineva acolo şi încă nu l-ai întâlnit. E un joc hidos de-a v-aţi ascunselea care poate să ducă la o dezamăgire inutilă. Acest mit poate să te facă să te gândeşti dacă eşti fericit sau nu. Secretul este să nu îl găseşti pe «Acel» sau pe «Acea», ci să îl realizezi sau să o realizezi. Sunt mulţi oameni care pot să devină alesul sau aleasa. Dar o persoană capătă acest statut doar dacă o înţelegi, trăieşti cu ea, experimentezi cu ea şi creşti o relaţie“, zice experta.

Mit: Sexul o să fie întotdeauna intens şi pasionant întotdeauna (cazul: „Friends with Benefits“)

Sexul poate să fie intens şi pasionant o perioadă de timp, dar sunt şanse să se schimbe în acelaşi mod în care relaţia se schimbă şi se dezvoltă. Sexul este o formă de comunicare mai specială decât oricare alta. Dacă relaţia merge bine acest lucru se va reflecta şi în timpul sexului. Dar copiii, locul de muncă şi alţi factori de stres au, inevitabil, un rol în dezvoltarea relaţiei sexuale. Face parte din viaţa de cuplu. Uneori, dacă un cuplu crede că au o problemă cu şi din cauza sexului ceea ce trebuie să facă este să înţeleagă ce probleme au cu adevărat. Sexul poate să fie drumul către comoara cu aur şi indicatorul care arată că nu totul e bine în cuplu. Aşadar, probleme e una de cuplu, nu una sexuală. De aceea, consilierea poate să fie cea mai bună soluţie pentru orice cuplu care resimte nefericire în viaţa sexuală“, încheie ea. 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite