Ce este „detoxifierea sexuală“ şi cum îţi poate salva viaţa de cuplu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierii în relaţii susţin că „detoxifierea sexuală“ poate rezolva anumite probleme în viaţa de cuplu, dar şi în cazul persoanelor singure care vor să renunţe la sexul ocazional
Consilierii în relaţii susţin că „detoxifierea sexuală“ poate rezolva anumite probleme în viaţa de cuplu, dar şi în cazul persoanelor singure care vor să renunţe la sexul ocazional

În epoca aplicaţiilor de dating şi atitudinilor sexuale relaxate, întâlnirile intime se află la un click distanţă. Acest lucru poate fi uneori într-atât de palpitant şi distractiv, încât dorinţa de a renunţa la distracţiile ocazionale şi de a te implica într-o relaţie începe să dispară. Pentru oamenii singuri, gata să „se pună la casa lor“, „detoxifierea sexuală“ poate fi calea de a ieşi din rutina întâlnirilor, potrivit consilierilor de cuplu.

Psihologul Dr. Megan Fleming spune că „sunt câteva lucruri de spus despre această pauză care duce la resetare“ pentru cei care sunt interesaţi mai mult de sex decât de relaţii.

„Este întotdeauna important să analizezi orice gen de comportament pentru a-ţi da seama dacă funcţionează pentru tine. Simţi că nu te ajută sau că nu obţii ceea ce-ţi doreşti sau că nevoile tale nu sunt îndeplinite? Atunci cred cel mai bine este să faci un pas înapoi şi să iei o pauză“, spune specialist.

Consilierul în relaţii Denise Knowles a declarat pentru The Independent că pentru persoanele singure care sunt în căutarea unui relaţii, o detoxifiere sexuală nu le va ajuta neapărat să-şi găsească un partener, însă dacă au întâlnit deja pe cineva, aceasta poate prelungi durata etapei de „cunoaştere reciprocă“ şi să pună în balanţă dacă există sau nu compatibilitate.

„Dacă eşti singur şi te gândeşti să începi detoxifierea sexuală, ia în considerare motivul pentru care o faci. Dacă este o alegere de stil de viaţă sau din motive religioase, acestea sunt alegeri personale, dar n-aş spune neapărat că vă va ajuta să găsiţi pe cineva. Dacă întâlniţi pe cineva şi spuneţi «nu voi sări în pat cu el/ea până nu ajung să îl/o cunosc» nu este nimic greşit în asta. Dacă îţi acorzi timp să cunoşti o persoană, îţi vei da seama dacă sunteţi compatibili“, este de părere Knowles.

La începutul acestei luni, un scriitor pe nume Tom Young a scris despre experienţa lui de un an fără sex într-un articol pentru „The Washington Post“. El a dorit să-şi evalueze nevoile sexuale fără ca sexul să-i «umbrească judecata» şi a spus că, drept rezultat, a ajuns să aibă „o viziune mai clară despre ceea ce caută la o parteneră“.

Metoda detoxifierii sexuale poate fi aplicată şi celor care sunt într-o relaţie, potrivit specialiştilor. Consilierul în relaţii Ian Kerner a lansat în 2007 o carte în care spune: „Când vine vorba de sex şi relaţii, câteodată ne afundăm atât de profund încât singura cale să ieşim din această situaţie este să o luăm de la capăt“ şi a sugerat că cei care sunt implicaţi într-o relaţie „ar trebui să renunţe să facă sex pentru 30 de zile pentru a cădea pradă fiorului castităţii“.

Denise Knowles spune că specialiştii sugerează „interzicerea sexului“ ca parte a sesiunilor de terapie de cuplu pentru a restabili intimitatea fără presiuni.

„Poate părea contraintuitiv să le ceri oamenilor care au probleme sexuale să nu facă sex, dar motivul este ca ei să redescopere legătura pe care o au şi intimitatea fără a se simţi anxioşi că acest lucru va duce la un sex în adevăratul sens. Dacă există o problemă sexuală, numai gândul de a face sex poate cauza anxietate oamenilor. Anxietatea poate întrece bucuria intimităţii şi senzualităţii lor, aşa că îi încurajăm să exploreze lucrurile care le plac sau le displac, care duc la actul sexual complet. În felul acesta, ei sunt capabili să depăsească toate obstacolele care stau în calea felului în care ar trebui să te bucuri de o viaţă sexuală deplină“, a mai explicat consiliera.

Cu toate acestea, specialistul avertizează că dacă un cuplu apelează la detoxifierea sexuală este important să se asigure că ambele părţi continuă să-şi dorească acest lucru, pentru că s-ar putea ca metoda să nu funcţioneze pentru amandoi. În caz contrar, există riscul ca detoxifierea sexuală să ajungă să aibă un impact negativ care ar putea scădea dorinţa sexuală.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite