Lenjerie intimă împotriva hărţuirii sexuale: cum funcţionează sistemul de protecţie şi care sunt cele trei măsuri de siguranţă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O companie germană a lansat o linie de lenjerie intimă pentru femei care are menirea de a le proteja pe posesoare de eventualele agresiuni sexuale.

Ineditul articol vestimentar a fost denumit Safe Shorts şi asigură trei măsuri de protecţie. În primul rând, este realizat dintr-o ţesătură foarte rezistentă şi dispune de un sistem de prindere pe bază de sfori, la rândul lor confecţionate dintr-un material foarte dur, aproape imposibil de tăiat sau de rupt, scrie odditycentral.com

Mai mult, aceştia dispun de un lacăt, care nu poate fi accesat fără a dezlega mai întâi sforile (foto), şi de un sistem cu alarmă, care produce un semnal acustic puternic, de circa 130 de decibeli, în momentul în care se încearcă înlăturarea lenjeriei fără permisiunea posesorului. De asemenea, purtătoarea poate declanşa alarma în mod voluntar trăgând brusc de sfori pentru a speria atacatorul şi pentru a atrage atenţia celor din jur. 

Creatoarea conceptului, Sandra Seilz, a mărturisit că a fost inspirată de eveniment neplăcut: în timp ce alerga, femeia a fost atacată de un grup de trei bărbaţi care au încercat să o dezbrace. 

Momentan, creaţiile sunt disponibile în două variante: pantaloni scurţi pentru jogging, la preţul de 160 de dolari, şi indispensabili, contra sumei de 107 dolari. 

Părerile oamenilor sunt însă împărţite. În timp ce mulţi laudă ideea şi îi consideră utili în cazul unei agresiuni sexuale, unele voci afirmă că distrag atenţia de la soluţia reală – prevenirea unor astfel de evenimente traumatizante. 

În ciuda controverselor, reprezentanţii companiei au anunţat că cererea din partea clienţilor a fost copleşitoare, şi nu doar femeile din Germania se înghesuie să pună mâna pe o pereche, ci şi cele din Japonia, Finlanda, Suedia, Italia şi SUA. 

   

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite