13 moduri în care poţi spune „te iubesc” fără să rosteşti un cuvânt: gesturile care valorează mai mult decât orice declaraţie de dragoste sau cadou scump

0
0
Gesturile care par, la prima vedere, neînsemnate, cântăresc enorm într-o relaţie bazată pe respect şi apreciere reciprocă. FOTO Arhivă Adevărul
Gesturile care par, la prima vedere, neînsemnate, cântăresc enorm într-o relaţie bazată pe respect şi apreciere reciprocă. FOTO Arhivă Adevărul

Uneori, un gest simplu valorează mai mult decât orice cadou scump şi orice declaraţie de dragoste spectaculoasă. Te iubesc, aşadar, poate fi spus şi altfel decât în cuvinte.

Vasele spălate, patul pregătit de culcare sau o simplă felicitare pot fi gesturi supreme de iubire într-o relaţie în care partenerii se respectă şi se apreciază reciproc. Publicaţia „Psychology Today” a făcut un sondaj în rândul mai multor femei, acestea dezvăluind cum au fost surprinse, cu gesturi mici, dar pline de emoţie, de soţi şi iubiţi:

„Soţul meu îmi aduce, seară de seară, înainte de culcare, câte o sticlă cu apă încălzită. Îmi este mereu frig, iar acest gest simplu este o dovadă curată de iubire”, mărturiseşte Gail McMeekin, în vârstă de 55 de ani, din Boston, Statele Unite.

„Tom nu mănâncă desert, dar mănâncă la restaurant destul de des în timpul întâlnirilor de afaceri. Comandă însă întotdeuna câte o prăjitură, pe care mi-o aduce mie acasă”, spune Lisa Daily, în vârstă de 38 de ani, din Sarasota, Florida.

După 23 de ani de căsnicie, soţul meu şi cu mine am învăţat ce treburi gospodăreşti nu îi plac celuilalt, aşa că le facem ca să ne scutim unul pe altul. Aş prefera să mănânc viermi în loc să spăl rufele, iar Ken urăşte să se ocupe de cumpărături sau de programări. Patul îl face cel care se trezeşte ultimul, spune Nancy A. Shenker, în vârstă de 50 de ani,din Thornwood, New York.

„Craig îmi face un ceai de plante în fiecare dimineaţă. Stăm câteva minute împreună înainte să plecăm fiecare la muncă, vorbim despre planurile pe care le avem pentru restul zilei şi ne rugăm. Este un ritual plin de iubire pentru noi”, a declarat Susanne Alexander, în vârstă de 50 de ani, din Cleveland Ohio.

„În unele duminici, Bill îi ia pe cei trei copii ai noştri şi îi roagă să îl ajute la diverse proiecte de la ferma noastră pentru ca eu să mă bucur de câteva momente de linişte, doar pentru mine”, explică Sharon Anna Waldrop, în vârstă de 44 de ani, din Crawford, Georgia.

„În fiecare noapte, soţul meu îmi aranjează patul aşa cum ştie că îmi place: cu o pătură în plus pe partea mea de pat, perne care mă ajută să stau într-o poziţie bună pentru citit, şi lumini difuze. Când ies din duş, intru într-un decor liniştit şi romantic”, povesteşte Susan Harrow, în vârstă de 49 de ani, din San Francisco.

Valoarea inestimabilă a gesturilor mici făcute din iubire

„Gustavo îmi pune bileţele în buzunare, poşetă sau valiză dacă plec în călătorii. Nu face asta întotdeuna, aşa că atunci când le găsesc am parte de o surpriză care îmi înseninează ziua. De obicei îmi scrie «te iubesc» sau «mă gândesc la tine». Nu trebuie să faci un efort extraordinar pentru a-ţi arăta iubirea”, este de părere Renee DeGross Valdes, în vârstă de 40 de ani, din Decatur, Georgia.

„Simon a vrut să îmi arate cât de mult mă iubeşte, aşa că a transformat o zi întreagă într-o surpriză. M-a trezit cu cafea şi micul dejun servit la pat, mi-a trimis flori la birou – toată lumea a fost geloasă. Apoi, m-a aşteptat acasă cu cine pregătită. A fost o zi perfectă şi m-am simţit specială în fiecare secundă”, spune Rachel Harrison, în vârstă de 31 de ani, din New York.

„Eu şi soţul meu ne trimitem în fiecare dimineaţă de la muncă mailuri în care ne facem declaraţii unul celuilalt. Este o modalitate minunată de a ne începe ziua”, spune Carrie Carter, în vârstă de 52 de ani, din Michigan.

Hugo îmi arată că mă iubeşte în foarte multe moduri. Mă ia de mână atunci când mergem pe stradă, mă ascultă şi îşi aminteşte mereu ce spun, îmi spune că gătesc excelent chiar şi când nu o fac. Şi eu încerc să îi demonstrez mereu nu numai că îl iubesc, dar şi că îl apreciez, cu îmbrăţişări, săruturi şi multe mulţumiri, povesteşte Nancy Davies, în vârstă de 54 de ani, din Chicago, Illinois. 

„Soţul meu mi-a oferit de ziua mea o felicitare inedită, în care a pus poze cu copiii noştri. Din gura fiecăruia «ieşea» câte un balon desenat cu mesaje precum: «Trandafirii sunt roşii, violetele sunt albastre, iar noi vrem să îţi mulţumim pentru tot ce faci pentru noi». Apoi, mi-a oferit o poza cu cei mici într-un jeep, însoţită de un alt poem: « Trandafirii sunt roşii, violetele sunt albastre, vrem să facem un tur cu acest jeep, împreună cu tine». A plănuit o vacanţă de un weekend şi am fost foarte încântată de faptul că i-a inclus pe copii într-un mod atât de creativ, ca eu să simt aprecierea tuturor”, povesteşte Patti Merryman, în vârstă de 42 de ani, din Keller, Texas.

„John îmi oferă cadouri grozave. Într-un an, a făcut o prijitură în formă de ciocolată în care mi-a pus un lănţişor cu pandantiv absolut minunat. Altădată mi-a scris o carte cu poezii. Îmi citeşte câte una în fiecare an. Poate că nu vi se pare cine ştie ce, dar el este dislexic, aşa că acest gest pentru mine a însemnat enorm, mai mult decât ar putea însemna orice bijuterie vreodată”, spune Donna richards, în vârstă de 39 de ani, din Gaylesville, Alabama. 

„Am trecut printr-o depresie post-partum îngrozitoare cu nouă ani în urmă iar soţul meu, Paul, mi-a cumpărat un skateboard, pentru a mă amuza şi a mă simţi liberă şi lipsită de griji. De atunci, merg numai cu skateboard-ul meu”, recunoaşte Barb Odanaka, în vârstă de 39 de ani, din Lagubna Beach, California.

Viață de cuplu


Ultimele știri
Cele mai citite