Un bărbat a aflat că nu are cancer după ce a făcut cinci ani de chimioterapie. Ce boală avea de fapt bărbatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
James Salaz FOTO KKCO/Daily Mail
James Salaz FOTO KKCO/Daily Mail

Un bărbat originar din Colorado, James Salaz, a fost diagnosticat cu o formă rară de cancer, histiocitoză cu celule Langerhans (LCH), în anul 2012, după ce i-au fost găsite „anomalii“ la nivelul plămânului stâng.

Deşi James Salaz a mers la şedinţe de chimioterapie timp de cinci ani pentru a fi tratat de o formă rară de cancer - LCH - în care un exces de celule albe din sânge determină formarea de tumori pe tot corpul, „anomaliile“ nu au dispărut. 

După ce doctorul primar Choon Kee Lee, care se ocupa de el, a demisionat în 2017, Salaz a găsit un alt doctor, care i-a spus că nu a avut niciodată cancer, ci suferă de o afecţiune care îi inflamează vasele de sânge, potrivit Daily Mail.

Bărbatul a mers în anul 2012 la Spitalul Montrose Memorial, unde medicii i-au efectuat numeroase teste, după ce au găsit două „anomalii“ la nivelul plămânului sâng. 

După ce a făcut biopsia, lui Salaz i s-a spus că suferă de o formă rară de cancer. Mai exact, numărul mare de celule albe i-au provocat dezvoltarea unor tumori. 

image

A început imediat tratamentul, însă anomaliile nu au dispărut. Toate acestea înainte de a vizita un alt doctor, care i-a spus că nu a avut cancer niciodată.

Cu toate acestea, deoarece Salaz a stat atât de mult fără tratament, în vasele de sânge s-a dezvoltat o formă cunoscută sub numele de granulomatoză cu polianangită (GPA).

GPA apare atunci când vasele de sânge din nas, sinusuri, gât, plămâni şi rinichi devin inflamate. Doctorii nu sunt siguri de cauzele ce au provocat GPA, dar au descoperit ulterior o infecţie care apare, de obicei, la persoanele cu vârste cuprinse între 40 şi 65 de ani. Fără tratament, inflamaţia poate duce la afectarea ţesutului şi a organelor şi, în cele din urmă, poate fi fatală.

„Ei au tratat ceva ce nici măcar nu am avut şi este cam trist. Şi cred că cineva trebuie să răspundă pentru asta“, a declarat Salaz pentru KKCO.

În plus, dincolo de noul său diagnostic, Salaz spune că chimioterapia intensă pe care o făcea pentru a-şi trata cancerul i-a provocat, de asemenea, pancreatită, cu care va trebui să trăiască pentru tot restul vieţii.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite