Top 13 cele mai populare jocuri de societate în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Top 13 cele mai populare jocuri de societate în România
Top 13 cele mai populare jocuri de societate în România

Jocurile sunt cea mai veche formă de interacţiune socială dintre oameni şi reprezintă unul dintre modurile de a-şi exersa imaginaţia, abilităţile fizice sau capacitatea intelectuală. Majoritatea funcţionează după un set de reguli, având ca în prin plan plăcerea competiţiei şi câştigul.

Dacă în trecut socurile de societate reprezentau parte a culturii de curte şi erau transmise drept cadouri în rândul elitelor şi familiilor regale, astăzi jocurile sunt folosite ca mod de relaxare şi petrecere a timpului liber împreună cu prietenii sau familia.

În prezent jocurile de societate au revenit la modă, căpătând terminologia de „board games“. 

Cele mai populare 13 jocuri de societate în 2022 sunt:

1. Joc Rummy  

Rummy este un joc de societate perfect pentru două sau mai multe persoane. Este preferat de jucători de toate vârstele, de la cei tineri la cei mai în vârstă, reprezentând o bună metodă de relaxare. Combinaţia excelentă de strategie şi noroc garantează distracţie pentru toată familia. Acest joc poate fi un cadou ideal pentru zile aniversare sau pentru pasionaţii de jocuri clasice.Găsiţi jocul aici

2. Joc Piatnik Activity Original, editia II

Activity Original este un joc creativ şi de comunicare, o combinaţie de elemente: mimă, descriere verbală sau desen.  Toate aceste elemente trebuie folosite pentru a ajuta partenerii de joc să ghicească anumite cuvinte, expresii. Jucatorii individuali sau echipele încearcă printr-un joc actoricesc, desen sau descriere verbală să ghicească diferite cuvinte sau expresii şi astfel să înainteze pe traseul jocului. Găsiţi jocul aici

3. Regatul lui Enroh

Eroii din basmele româneşti îşi dau întalnire în Regatul lui Enroh, un loc magic ce ascunde cea mai raâvnită nestemată: „Tinereţe fără bătrâneţe”. Fii strategul echipei formate din 12 caractere 3D fantastice din Ţinutul Basmelor: Spiriduşi, Viteji, Barba-Cot, Ursitoare, Verde Împarat, Urias,  Zâna Zânelor, Făt-Frumos, Ileana Cosânzeana, Solomonar, Calul Năzdrăvan, Pasărea Maiastră sau poţi alege să conduci cele 12 creaturi fantastice din Celălalt Tărâm: Strigoi, Pricolici, Stima Apelor, Baba Cloanţa, Căpcăun, Zmeu, Scorpie, Muma Pădurii, Balaur, Corcoaia, Zgripţuroaica sau Vârcolac. Găsiţi jocul aici.

4. Kosmos Catan

A fost inventat de Klaus Teuber şi este unul dintre cele mai populare jocuri de societate ale ultimilor 15 ani, atrăgând milioane de fani din întreaga lume.
 
CATAN este numită insula pe care tu şi prietenii tăi aţi descoperit-o. Sunteti primii locuitori. Sunt construite asezări, apoi drumuri. Materiile prime (resursele) ajung de la sate la oraşe prin intermediul comerţului. Uneori există lut din abundenţă, alteori minereu. Schimburile de resurse deschid noi posibilităţi pentru tine şi pentru ceilalţi colonişti. În curând va fi aglomeraţie pe insulă - competiţia pentru terenuri, materii prime şi putere începe. În final este clar - va rămâne doar un conducator al insulei CATAN. Găsiţi jocul aici.

5. Cărţi de joc Uno Clasic

Jocul de cărţi UNO este un joc ce poate fi jucat de 2 pana la 10 jucători, cu cât sunt mai mulţi jucători, cu atât mai incitant este jocul. Pachetul conţine 108 cărţi, de 4 culori, numerotate de la 0 la 9 şi câteva cărţi cu funcţii speciale: stai un rând, eşti obligat să iei 2-3 cărţi, etc. Scopul jocului este de a rămâne fără cărţi în mână. La fiecare rând trebuie să completezi ultima carte de pe masa de joc, potrivind culoarea sau numărul. Dar trebuie să te mişti foarte repede pentru că şi ceilalţi jucători au culori şi/sau numere care se potrivesc! Când rămâi cu o singură carte în mână, strigi „uno“ şi o să vezi ce se încing adversarii. Găsiţi jocul aici.

6. Word Colony

Un joc de societate prietenos şi provocator dedicat tuturor celor care vor să încerce o nouă experienţă interactivă de joc. Jocul Word Colony îmbină elemente de cultură generală sub forma de întrebări trivia mega-interesante din domenii care cu siguranţă or să îţi placă. Adună cât mai multe puncte prin crearea propriilor colonii de cuvinte, utilizând cărţile disponibile în mână. Conectează-te la coloniile celorlalti jucători, dezvoltă Supercolonii şi adunş punctajul de care ai nevoie pentru a ajunge primul cu pionul la linia de Finish. Găsiţi jocul aici.

7. Activity, Club Edition

Ediţia pentru adulţi are design reînnoit, reguli revizuite şi, cel mai important, 440 de cărţi noi.
Activity Original este un joc creativ şi de comunicare, o combinaţie de elemente: mimă, descriere verbală sau desen. Jucătorii individuali sau echipele încearcă printr-un joc actoricesc, desen sau descriere verbal, s, ghicească diferite cuvinte sau expresii şi astfel să înainteze pe traseul jocului. Numarul de jucatori: 3-16. Găsiţi jocul aici.

8. Joc Goliath - Sequence

Jocul Sequence este un joc de cărţi tip boardgame. Tabla de joc este formată din toate cărţile (exceptand Valeţii) din două pachete de 52 de cărţi, puse în modul 10 x 10. Cele 4 colţuri sunt libere. Jucătorii trebuie să facă rânduri pe verticală, orizontală sau în diagonală a câte 5 cărţi cu jetoane pe ele. Când tragi o carte, o pui unde vrei şi pe ea pui un jeton, iar când ai 5 în linie se numeşte Sequence. Găsiţi jocul aici.

9. Dixit

Ilustraţiile au ceva în comun: o frază enigmatică. Acum fii atent, numai una din cele cinci imagini este cheia. Va trebui să-ţi foloseşti tot flerul şi intuiţia pentru a o descoperi, în timp ce vei evita capcanele întinse de ceilalţi jucători. Găsiţi jocul aici.

În Dixit, fiecare jucător la rândul său va fi povestitorul. El primeşte o singură carte, iar ceilalţi jucători primesc şase cărţi. Povestitorul spune o frază sau un cuvant în legătură cu imaginea de pe cartea lui de joc, apoi fiecare jucător alege una din cărţile lui pentru a licita. Se dezvăluie toate cărţile şi fiecare jucător trebuie să ghicească imaginea povestitorului. Dixit este un joc surprinzător, vesel şi entuziasmant pe care merită să-l joci cu familia şi prietenii.

10. Monopoly

Monopoly este un joc de societate care te învaţă cum să îţi administrezi banii. Descoperă cel mai faimos joc de tranzacţii imobiliare, în varianta clasică, cu străzile din Bucureşti şi cu trei noi pioni: rătuşcă, pinguin şi dinozaurul T-Rex. Alege-ţi pionul preferat, mişcă-te pe tablă, vinde şi cumpară proprietăţi şi construieşte case şi hoteluri din mers. Scopul e să faci tranzacţii profitabile şi să te imbogăţesti rapid - în curând vei deţine totul. Găsiţi jocul aici.

11. Femei contra Bărbaţi

Încă de la început se delimitează taberele: grupul eternului feminin cochet şi gaşca bărbăţilor mereu puşi pe şotii. De acum înainte competiţia poate începe. Obiectivul? Să câştige cea mai bună echipă. La ce? Simplu, la explicat noƫiuni, folosind alte cuvinte, sinonime, antonime astfel încât coechipierii să ghicească corect. Floare la ureche, nu? Dar, nu e tot: femeile vor explica celorlalte femei din echipa noƫiuni masculine, iar bărbaţii vor explica celorlalţi bărbaţi noţiuni din curiosul univers feminin. Şi toate acestea contra timp, evident. Găsiţi jocul aici.

12. Alias - Party

Echipa va alterna jucătorii care explică şi cei care ghicesc. Numărul de cuvinte ghicite = cu numărul de casuţe mutări înainte pe tabla de joc. Numărul de greşeli şi cuvinte omise = cu numărul de mutări înapoi pe tabla de joc. Numerele din spaţiile libere variază de la 1 la 8. Numărul din spaţiul pe care stă pionul tău va determina numărul cuvântului de pe cartonaş pe care trebuie să îl explici. Când pionul tău este în căsuţa cu provocări, atunci se folosesc diferite modalităţi de a explica cuvintele. Când o echipă trece cu succes peste o carte cu provocare, are dreptul să învartă săgeata de pe tabla de joc şi să avanseze numărul egal de casuţe indicat de săgeată. Prima echipa care ajunge la final câştigă. Găsiţi jocul aici.

13. Cards Against Humanity 2.0

Noua versiune a deja renumitului joc conţine peste 150 de cărţi noi cu care să te distrezi. 
Este unul dintre cele mai distractive jocuri, deşi nerecomandat celor sub 18 ani (sau pudici). Pe rând, unul dintre jucători va extrage o carte neagră cu o întrebare, iar ceilalţi voi alege o carte albă din mână cu un raspuns. Acestea se amestecă în secret, iar jucătorul care a adresat întrebarea alege un raspuns (fie cel mai potrivit, fie cel mai amuzant) şi deţinătorul acesteia va primi cartea neagră ca un punct de victorie. Găsiţi jocul aici.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite