Teodora Dumitru, bloggeriţa care scrie cu nasul, nu cu mâinile: „Cred că nu aş fi cine sunt azi fără acest diagnostic‟

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teodora Dumitru FOTO Arhivă personală
Teodora Dumitru FOTO Arhivă personală

Teodora Maria Dumitru, autoarea blogului Theo on Wheels, are 21 de ani şi prin povestea ei vrea să îi inspire pe oameni să nu renunţe niciodată, oricât de grele ar fi încercările. A fost olimpică la şcoală, a intrat la Facultatea de Medicină, şi-a deschis un blog unde scrie aproape zilnic, iar toate aceste lucruri le-a realizat fără să scrie cu mâinile, ci cu nasul.

S-a născut într-o zi de martie, iar din primele clipe de viaţă, Teodora a fost un copil special. În timpul naşterii s-a petrecut o eroare, iar cordonul ombilical a rămas în jurul gâtului, ea primind scorul APGAR 3 (nota 3 la naştere). Lipsa de oxigen a avut repercusiuni asupra viitorului său, iar la vârsta de un an, a fost diagnosticată cu paralizie cerebrală şi tetrapareză spastică.

Diagnosticul său îi afectează partea motorie – Teodora nu poate merge (datorită kinetoterapiei, se poate deplasa susţinută) şi nu îşi poate folosi mâinile pe deplin. Tratament nu există momentan, pentru că încă nu s-a descoperit „transplantul de neuroni‟, de care ar avea nevoie. Nu şi-a dorit ca acest diagnostic să îi stea în drum, a vrut să aibă o viaţă normală şi crede că a reuşit: „Cred că nu aş fi fost cine sunt astăzi fără acest diagnostic. Nu l-am urât niciodată, pentru că este al meu, face parte din mine. Cum aş fi putut să resping ceva ce este al meu?‟, spune ea încrezătoare.

Citeşte aici povestea impresionantă a Teodorei.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite