YouTube şi-a deschis un studio ce va putea fi folosit gratuit de către creatorii de conţinut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Reuters
FOTO Reuters

YouTube a deschis, în Los Angeles, un studio ce poate fi folosit gratuit de către utilizatorii care vor să îşi mărească calitatea materialelor video postate pe site-ul de video-sharing, potrivit The Verge.

Google vrea să transforme Youtube dintr-un site cu conţinut generat de utilizatori într-o platformă multimedia complexă care să ofere clipuri de calitate. În ultimii ani, YouTube a lansat o serie de canale originale menite să distribuie video-uri de calibru profesional şi, în urmă cu câteva luni a introdus şi canale cu abonament (subscription) plătit. 

Acum,  potrivit unui raport al Financial Times, Google ar fi închiriat o clădire imensă, cu o suprafaţă de 3.800 de metri pătraţi, în Los Angeles. După o investiţie majoră în recondiţionarea locului, compania ar fi acum pregătită să ofere studioul creatorilor de conţinut. „Un studio video tradiţional este închis. Există porţi şi paznici şi nu poţi obţine acces la el. Aici se poate intra“, a declarat Robert Kyncle, directorul de conţinut al YouTube.

Totuşi, nu oricine poate obţine în acces la echipamentul profesional şi la studio. Potrivit YouTube, creatorii de conţinut vor avea nevoie de cel puţin 10.000 de urmăritori, 100.000 de vizualizări pe lună şi posteze clipuri video cu regularitate. Cei care trec de procesul de selecţie vor avea acces la fel de fel de decoruri complicate, efecte vizuale, camere de machiaj etc.

Partea cea mai bună este că toate aceste facilităţi sunt gratuite. Totuşi, Google ar de câştigat destul de mult de pe urma acestei investiţii. Cu cât reuşeşte să crească calitatea conţinutului video de pe Youtube, cu atât vor fi mai interesate agenţiile de publicitate să promoveze produse pe site-ul de video-sharing, iar preţul anunţurilor ar putea creşte. 

Hai să discutăm pe pagina de Facebook a „Tech Adevărul“

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite