VIDEO Cât de mult ai plăti pentru a nu vedea reclame pe internet? Soluția vine la cutie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O companie din California promite să vă transforme internetul. Cu ajutorul unui dispozitiv atașat calculatorului, numit AdTrap (Capcana de reclame), utilizatorii vor naviga fără a fi încurcați de reclame. Până la produsul finit, mai trebuie trecute câteva etape.

Proiectul AdTrap a fost fondat în Palo Alto, California de către Chad Russell, de la BluePoint Security. Deși nu a reușit să strângă destui bani pentru o afacere de sine stătătoare, el a introdus prototipul funcțional pe Kickstarter, platforma online unde antreprenorii începători își prezintă proiectele și sunt susținuți cu fonduri de la utilizatori.

Până în momentul scrierii acestui articol, AdTrap a reușit să adune aproape 50.000 de dolari, dar trebuie să ajungă la 150.000 de dolari pentru a intra în producție, măcar primele 25 de exemplare. Finalul donațiilor va fi peste 27 de dolari, iar cei care doresc să susțină proiectul pot dona minimum un dolar.

Ce este AdTrap?

Mulți dintre utilizatorii de internet au softuri pentru blocarea reclamelor. Majoritatea browserelor de internet oferă astfel de opțiuni, dar AdTrap este venit pe o altă filieră. Vorbim practic de o cutie în interiorul căruia se află un mic computer cu sistem de operare Linux. Acesta devine o punte între modemul de internet și calculator. În momentul când detectează reclame, le blochează.

După cum spun creatorii proiectului, dispozitivul nu trebuie configurat în niciun fel. Pur și simplu se conectează la modem și apoi la calculator și începe să funcționeze.

Potrivit lui Chad Russell, AdTrap nu depinde de browser sau de platformă. Poate funcționa la fel de bine pe Windows, Linux, Android sau alte sisteme de operare, mobile sau nu.

AdTrap este și foarte editabil, în sensul în care poate fi modificat pentru a bloca noi tipuri de reclame. Practic, dacă proiectul va face ceea ce intenționează, este spaima oricăror vânzători de publicitate online. Cu toate acestea, nu ne putem imagina un internet fără reclame, iar proiectul ar putea fi apreciat de către puriștii care-și doresc pagini lipsite de orice fel de adaosuri comerciale.

Cât costă?

AdTrap va fi fabricat inițial în doar 25 de exemplare, oferite celor care au susținut proiectul, iar apoi se va trece la fabricarea mai multor exemplare. Prețul ar urma să fie de 120 de dolari. În condițiile în care scripturile pentru browser sunt gratuite, rămâne de văzut dacă utilizatorii vor mai dori să-și adauge o cutie la colecția lor de gadgeturi pe care să o poarte peste tot.

În momentul în care s-au strâns banii, AdTrap va fi produs în Redwood, California, folosind cât mai multe componente standard. Unele dintre acestea au fost supuse deja unor teste vreme de șapte luni

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite