VIDEO Care este cea mai bună aplicaţie de mail pentru iPhone?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Punctul central al mobilităţii cu ajutorul smartphone-ului este mail-ul, iar cel mai popular serviciu este Gmail. Astăzi vrem să vă arătăm care este cea mai bună aplicaţie pe care o puteţi folosi pe iPhone.

Surprinzător, nu vă aşteptaţi ca aplicaţia oficială să fie cea mai bună. Mai multe aplicaţii de la terţi au arătat că Gmail-ul poate fi frumos, practic şi cu multe gesturi incluse. Noi am ales patru posibilităţi pentru Gmail pe iPhone. Recomandarea noastră este să aveţi doar una singură, altfel vă veţi umple de notificări despre aceleaşi lucruri.

1. Mail standard pentru iPhone

iPhone-ul oferă în varianta standard un mail destul de dezvoltat. Singurul dezavantaj al acestuia este faptul că arată la fel ca acum 3 ani. Mail-ul de la iPhone poate sincroniza căsuţele de la Gmail, Yahoo, iCloud sau, acolo unde există protocale, Outlook-ul de muncă

Mereu Mail-ul standard din iPhone mi s-a părut complicat şi foarte puţin practic. În primul rând, mixul de mail-uri de pe 3 conturi nu îmi este familiar şi deoarece le folosesc pentru scopuri diferite, nu îl apreciez. În plus, designul nu este unul modern.

În schimb, organizarea este bună pentru contactele VIP, cele mai importante sau frecvente, dar şi organizarea pentru mail-urile marcate cu Flag. Ca aplicaţie standard, este una foarte bună. Există unele mai bune, fără îndoială. Dacă nu ar fi mail standard, atunci nu ar fi unul atât de popular.

O prezentare video a aplicaţiilor de mai jos puteţi vedea în acest video

Care este cea mai bună aplicaţie de mail pe iPhone?

2. Gmail

Gmail-ul standard pentru iPhone este o aplicaţie reuşită, cu un design care se încadrează în tematică Google la nivelul designului. Ce îi lipseşte însă acesteia sunt mai multe gesturi pe care să le facă utilizatorul.

Gmail se deschide în Inbox, iar singurele două lucruri pe care le putem face aici sunt selectarea mai multor mesaje pentru arhivare sau Arhivarea individuală, cu ajutorul unui swipe în stânga.

Dacă facem swipe în dreapta se deschide meniul standard de Gmail, unde avem Inbox, Unread, Sent Mail, Spam şi toate organizările pe care le facem prin filtre, notiţe. Din păcate, Gmail-ul acesta, la fel ca şi alte variante, nu oferă toată experienţa de pe web. De exemplu, mi-aş fi dorit ca Task-urile, lista de lucruri pe care ni le-am stabilit, să existe şi aici.

Alte lucruri bune:

  • integrarea cu aplicaţiile Google: Maps şi YouTube. Link-urile din mail-uri se deschid direct în acestea. 
  • Utilizatorii Google+ pot răspunde direct din aplicaţie. 
  • Susţine cinci conturi

3. Evomail

Această aplicaţie este de fapt motivul pentru care am scris acest articol. A fost lansată acum două săptămâni de o echipă de americani pentru iPhone, după ce era prezentă înainte pe iPad.

Evomail are o interfaţă elegantă, fonturi reuşite şi două gesturi prin swipe care pot arhiva sau şterge un mesaj individual. De asemenea, integrarea socială este interesantă pentru o căsuţă de mail: mesajele pot fi distribuite pe Facebook sau Twitter. Acest lucru este unul cât de cât controversat, deoarece un mail distribuit pe Facebook nu este tocmai un lucru prea întâlnit.

Aplicaţia este gratuită şi potrivit creatorilor va primi suport pentru IMAP în 30 de zile şi va veni şi pe Android în două luni. Evomail va oferi suport pentru Yahoo şi iCloud, dorind să înlocuiască aplicaţia standard pentru iPhone.

Noi am descoperit o aplicaţie plăcută, care selectează contactele foarte bine şi oferă scurtături pentru CC şi BCC. Interacţiunea cu ea este uşoară, nu diferă decât discret prin design de Gmail şi aduce o mai bună integrare a contactelor.

Partea negativă? Nu este sincronizată cu Gmail-ul desktop. Orice ştergem în aplicaţie nu dispare decât local, pe telefon. Dacă intrăm pe Gmail, mail-urile sunt în continuare acolo şi apoi sincronizarea le aduce înapoi pe Evomail. Deloc bine!

image

4. Mailbox

Mailbox a fost un succes total printre utilizatorii de iPhone. Când s-a lansat, aplicaţia a folosit un sistem de marketing foarte interesant: utilizatorii au fost nevoiţi să stea la o coadă virtuală, pentru a primi acces. Între timp, oricine poate folosi aplicaţia, cumpărată de Dropbox.

Chiar astăzi, update-ul permite vizualizarea în modul de landscape al mesajelor, lucru unic faţă de celelalte aplicaţii. De asemenea, capacităţile gestuale ale lui Mailbox sunt dezvoltate.

Swipe scurt în dreapta înseamnă arhivare, swipe lung înseamnă ştergere. În stânga, swipe-ul scurt reprogramează un mail pentru mai târziu sau îl adaugă la o anumită listă prestabilită.

Organizarea Mailbox este cea care face diferenţa. E un serviciu care pe prima pagină afişează toate mesajele, cele necitite sau pe cele reprogramate. Are dezavantajul de a nu avea funcţia de swipe din stânga în dreapta pentru afişarea meniului. Trebuie să ne ajutăm de butonul din partea superioară stângă.

Un lucru cool? Puteţi şterge trei mesaje deodate cu trei degete pe ecran. Mailbox funcţionează doar pentru Gmail.

image

Concluzie?

Gmail, Evomail şi Mailbox sunt foarte bune aplicaţii pentru fanii Gmail. Aştept cu interes apariţia şi unor alte conturi pentru Evomail, ca să-l folosesc mai mult.

La nivelul utilităţilor, Mailbox este cel mai complet, Gmail este aplicaţia oficială, iar Evomail este outsider-ul care aduce un design interesant, o schemă de culori pe placul meu (da, îmi place albastrul) şi utilităţi destule. Alegeţi între Evomail şi Mailbox, pentru că diferenţa dintre ele este mică.
 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite