VIDEO Anonymous, operațiune globală împotriva pedofililor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

		    #OpPedoChat este anunțată ca fiind cea mai mare acțiune a grupării Anonymous contra pedofililor.
#OpPedoChat este anunțată ca fiind cea mai mare acțiune a grupării Anonymous contra pedofililor.

Organizaţia de hacktivişti (hackeri şi activişti) Anonymous declară război pedofililor și site-urilor care vor distribui sau găzdui materiale cu copii minori. Aceștia și-au denumit operațiunea „#OpPedoChat” și au afirmat, într-o declarație video, că vor să eradicheze această maladie de pe Internet.

Acțiunea „#OpPedoChat” a fost lansată printr-un videoclip postat pe YouTube la data de 8 iulie, informează „Ars Technica”. În aceasta, gruparea susține că site-urile dedicate pedofiliei s-au înmulțit și că asta afectează tot mai mulți minori, atât fete cât și băieți. 

„Anonymous vrea să reducă dacă nu chiar să eradicheze această maladie a online-ului. Însă este un angajament serios, iar lucrurile nu se vor întâmpla peste noapte. Membrii Anonymous din întreaga lume vor participa la acest proiect de strângere și publicare de informații despre pedofili”, se mai afirmă în declarația video.

Anonymous a publicat deja mai multe documente cu adresele de e-mail și adresele IP ale mai multor presupuși pedofili. De asemenea, #OpPedoChat au fost anunțată și pe site-ul PasteBin.

Gruparea de hacktiviști a mai avut astfel de operațiuni împotriva pedofililor. În octombrie 2011, membri ai Anonymous și-au asumat creditul pentru închiderea a aproximativ 40 de site-uri bănuite de stocare și distribuire de materiale ilegale în ceea ce s-a numit „#OpDarkNet”. Atunci, au publicat numele a peste 1.500 de membri ai unor astfel de site-uri.

Precedente periculoase pentru acțiunea Anonymous

În 1999, poliția din Marea Britanie a arestat peste 3.500 de oameni bănuiți de pedofilie, în cadrul operațiunii „Ore”. Autoritățile britanice au fost ajutate de FBI (Biroul Federal de Investigații), care a venit cu primele informații, și astfel a început cea mai mare investigație a site-urilor pentru pedofili. Arestările s-au făcut pe baza datelor cărților de credit folosite pentru a plăti taxa de membru, dar nu s-a verificat și dacă acestea au fost furate de la proprietarii de drept.

În multe cazuri însă s-a dovedit că era vorba doar de furtul cardurilor bancare. Astfel a fost situația și cu Pete Townshend, basistul trupei The Who, și Robert del Naja, de la Massive Atack, două nume răsunătoare de pe acea listă. Dar ziarele de scandal n-au ținut cont de posibilitatea furtului de identitate și-au dezvăluit listele cu acele nume. Ca urmare, 35 de bărbați s-au sinucis, deși nu fuseseră oficial acuzați.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite