Vacanţa de Valentine’s Day, plănuită pe internet: ce oraşe preferă românii şi cât cheltuie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Praga e unul dintre oraşele preferate de turişti români.
Praga e unul dintre oraşele preferate de turişti români.

Ziua de 14 februarie a intrat şi în obiceiul românesc, iar fondurile alocate acesteia sunt din ce în ce mai mari în ultimii ani. Acum, o agenţie de turism prezintă topul oraşelor şi bugetul alocat.

Potrivit Paravion, agenţie online de turism, bugetul mediu alocat de către cei care vor un weekend romantic în Europa se ridică la 300 de euro de persoană. Cele mai vândute destinaţii de Valentine’s Day în acest an rămân, în continuare, capitalele europene Paris şi Roma. Dacă anul trecut Istanbul şi Amsterdam se regăseau în preferinţele românilor, anul acesta le iau locul în top Praga, Barcelona, Veneţia şi Londra. Istanbul nu a fost tocmai un oraş sigur, de unde şi distanţarea de acesta a oamenilor.

Bugetul mediu mai sus menţionat acoperă biletele de avion tur-retur şi trei nopţi de cazare la un hotel de 3 stele, cu mic-dejun inclus. Ca vârstă, majoritatea mini-vacanţelor au fost achiziţionate de tinerii cu vârstele cuprinse între 27 şi 35 de ani. Iar un procent de aproximativ 65% din cei care solicită acest tip de city break este reprezentat de bărbaţi.

Turiştii şi-au rezervat vacanţele de Valentine’s Day cu aproximativ o lună înainte, însă sunt şi multe cereri last minute, chiar dacă tarifele sunt mai ridicate pentru acestea. În ceea ce priveşte distribuţia pe oraşe, cei mai „romantici“ sunt bucureştenii, clujeni, timişoreni şi ieşeni. Aproximativ 80% din totalul celor care aleg să călătorească de Valentine’s Day vor zbura din Bucureşti, iar din Timişoara şi Cluj aproximativ 7%, iar din Iaşi vor fi 4%.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite