Utilizatorii Twitter îl comemorează pe Neil Armstrong. Şi îl confundă cu ciclistul Lance Armstrong
0Moartea astronautului american Neil Armstrong, la vârsta de 82 de ani, a provocat reacţii pe reţelele sociale, deşi o mulţime de utilizatori l-au confundat pe primul om care a călcat pe Lună cu primul om care a câştigat şapte Tururi ale Franţei, ciclistul Lance Armstrong.
Twitter-ul a transformat subiectul într-unul trending cu rapiditate, iar oamenii şi-au arătat dezamăgirea şi regretul pentru moartea celui care este considerat primul om care a ajuns pe Lună, deşi teoriile conspiraţiei spun altceva.
Printre cele mai populare mesaje a fost cel postat de către vedeta Barcelonei, Gerard Pique. Într-un mesaj simplu, „RIP Armstrong, the first man to walk on the moon...”, Pique şi-a arătat regretul, care a fost redistribuit de aproape 28.000 de ori.
De asemenea, unul dintre cele mai populare mesaje de pe reţelele sociale, a fost o glumă legată de Neil Armstorong şi Michael Jackson. „În 2009 l-am pierdut pe Michael Jackson. Acum pe Neil Armstrong. Rămânem fără moonwalkeri”, a scris un utilizator.
Mai jos sunt imagini ale mesajelor celor care nu au ştiut să facă diferenţa între Neil şi Lance Armstrong. Curând, vestea morţii s-a dispersat, iar subiectul principal a fost faptul că oamenii nu ştiau diferenţa dintre cei doi.
Un om care şi-a făcut datoria
Neil Armstrong s-a născut pe 5 august 1930, în apropiere de Wapakoneta, Ohio. A fost pasionat de zbor de la o vârstă fragedă şi a obţinut licenţa de pilot la vârsta de 16 ani. În 1947, Armstrong a început studiile sale în inginerie aeronautică la Universitatea Purdue cu o bursă de la US Navy.
Misiunea Apollo 11 a fost ultimul zbor în spaţiu al astronautului. În anul următor, acesta a primit o funcţie administrativă în cadrul NASA. Ulterior a părăsit instituţia şi a devenit profesor la Universitatea din Cincinnati.
Armstrong, commandant al misiunii Apollo 11, a fost primul om care a păşit pe Lună, pe 20 iulie 1969. Acest moment istoric a fost marcat de o frază celebră. „Un pas mic pentru om, un salt uriaş pentru omenire“, a spus Neil Armstrong în momentul aselenizării.
Pentru Armstrong, faptul că a ajuns pe Lună era pur şi simplu un lucru pe care trebuia să-l facă, datorită muncii sale. „Sunt şi voi fi mereu, un inginer tocilar”.
În schimb, pentru întreaga lume, acel moment a fost unul istoric, printre puţinele care a unit Occidentul cu Blocul sovietic în faţa televizorului. Se aproximează că 600 de milioane de oameni, aproape o cincime din populaţia lumii la acea vreme, a privit cum Neil Armstrong a păşit pe satelitul natural al Pământului, arată Associated Press.