Tenda a lansat două switchuri din gama de vârf, pentru companii mici şi mijlocii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Tenda
FOTO Tenda

Tenda a anunţat lansarea pe piaţa din România a două noi switchuri, TEG3210P şi TEG3224P, din gama de vârf a companiei, produse destinate segmentului de clienţi de business. Cele două switchuri reprezintă un vârf de tehnologie, integrând funcţii critice pentru afaceri.

Ambele modelele oferă tehnologia PoE (Power-over-Ethernet), care permite alimentarea cu energie electrică direct prin cablurile LAN ale echipamentelor periferice, camere video sau terminalele de interfon, fără a mai fi nevoie ca acestea să fie legate la o priză. În acest tip de configuraţie de reţea, amplasarea perifericelor în spaţiile de birouri sau în exteriorul clădirii nu mai depinde de existenţa în apropiere a unei prize, ci doar de lungimea cablului de reţea. Spre deosebire de switchurile clasice, care îşi pot alimenta perifericele doar prin ataşarea unui injector PoE (alimentat la rândul său de la priză), cele două noi modele Tenda încorporează această funcţionalitate, toate porturile lor de reţea (convenţionale, de tip RJ-45) dispunând de capacitatea de a alimenta echipamentul la care sunt conectate.

Printre perifericele care pot fi astfel conectate la switchurile Tenda se numără, de exemplu, camerele de supraveghere, access point-urile wireless, terminalele telefonice VoIP (Voice over Internet Protocol), terminalele intercom, pentru teleconferinţe etc.

Printre clienţii care pot beneficia de puterea acestor switchuri se numără hotelurile şi pensiunile, companiile care deţin spaţii de birouri de dimensiuni medii şi mari sau dispuse pe mai multe niveluri, companiile din sectorul producţiei, spitalele, companiile care au nevoie de soluţii de securitate fizică etc.

Modelul TEG3210P dispune de opt porturi LAN Base-T Ethernet 10/100/1000 (Gigabit Ethernet), toate cu funcţie PoE, şi de două porturi Base-X Gigabit SFP.

Switch Tenda TEG3224P

Modelul TEG3224P dispune de 24 de porturi LAN Gigabit Ethernet şi de 4 porturi Base-X SFP. Capacitatea maximă de transfer de date este de 20 Gbps în cazul modelului TEG3210P şi de 56 Gbps în cazul lui TEG3224P.

În ceea ce priveşte puterea de alimentare disponibilă, porturile funcţionează pe standardele IEEE 802.3af/at, iar puterea de ieşire pentru un port PoE este de maximum 40W în cazul lui TEG3210P (total 115W), în vreme ce pentru modelul superior, TEG3224P, aceasta este de 30W (total 370W).

Ambele switchuri dispun de protecţie la suprasarcină la nivel de port individual şi la sursa de alimentare, precum şi de suport pentru funcţii precum VLAN, IGMP, QoS, DHCP Snooping, Telnet etc.

În ceea ce priveşte funcţiile de securitate, ambele modele asigură protecţie împotriva atacurilor ARP şi DoS, IP+MAC+PORT+VLAN Bind, filtrare MAC şi alte setări legate de securitate, prin intermediul interfeţei web.

Cele două switchuri includ porturi SFP (două, în cazul lui TEG3210P, şi patru, în cel al lui TEG3224P). Porturile de tip SFP (small form-factor pluggable) instalate în aceste switchuri permit conectarea directă la cabluri de date cu fibră optică şi asigură o rată de transfer de 1Gbit/s fiecare.

În cazul modelului TEG3224P, cele patru porturi SFP existente sunt de tip combo, fiind posibilă atât conexiunea directă la un cablu de fibră optică, cât şi la unul convenţional, de cupru.

Cele două modele sunt disponibile pe piaţa din România în magazinele partenere de specialitate, la preţuri începând de la 589 lei pentru TEG3210P şi respectiv 1945 lei pentru TEG3224P.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite