Serviciul E-adeverinţa e disponibil în România pentru dosarele de pensie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EAD / Facebook
FOTO EAD / Facebook

Empresa de Arquivo de Documentação SA (EAD), companie portugheză din domeniul arhivării digitale, aduce pe piaţa din România serviciul E-adeverinţa, prin accesarea căruia companiile îşi pot digitaliza arhivele istorice în vederea emiterii a adeverinţelor de tip sporuri şi venituri pentru dosarele de pensie.

Potrivit estimărilor din piaţă, 3% dintre cei aproximativ cinci milioane de pensionari din România au solicitat adeverinţe pentru recalcularea pensiilor din 2018 până în prezent. Asta înseamnă aproape 150.000 de cereri, concentrate în perioadele imediat următoare modificărilor legislaţiei privind pensiile.
Companiile cu istorie mai veche de anii 2000, din industrii precum cea minieră, siderurgică, auto şi nu numai, trebuie să îşi mobilizeze mai mulţi angajaţi pentru a procesa un număr de maximum 10 cereri într-o lună.
Serviciul E-adeverinţă oferit de EAD simplifică procedurile şi centralizează toate datele necesare, prin scanarea statelor de plată sau a fişelor de retribuţie, extragerea informaţiilor necesare din ele pentru fiecare angajat şi generarea unei baze de date.

Prin accesarea serviciului E-adeverinţa, după procesarea arhivelor fizice, datele vor fi disponibile în platforma RWS (Read, Write & Share), iar adeverinţele de tip sporuri şi venituri se vor genera cu un singur click. E-adeverinţa este un serviciu similar cu cele oferite de EAD în Portugalia de mai bine de 10 ani.

EAD va începe să implementeze serviciul E-Adeverinţa pentru o companie care activează în domeniul alimentaţiei publice şi care a avut o medie de peste 2000 de angajaţi anual pe parcursul celor 50 de ani de funcţionare. Proiectul se va derula pe parcusul a 7 luni şi presupune scanarea a peste 200.000 de fluturaşi de salariu şi extragerea a peste 5 milioane de indecşi.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite