„Securitatea online este o iluzie“. Hackerii pakistanezi au atacat pagina Google Malaezia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hackerii pakistanezi au reuşit să devieze traficul Web de pe google.com.my pe această pagină
Hackerii pakistanezi au reuşit să devieze traficul Web de pe google.com.my pe această pagină

Nici măcar gigantul Google nu este imun în faţa atacurilor cibernetice. O grupare de de hackeri pakistanezi au reuşit să blocheze accesul internauţilor la pagina principală a versiunii malaeziene a motorului de căutare, potrivit The Verge.

Astfel, pagina google.com.my a fost înlocuită de un ecran negru cu diverse mesaje. „Google Malaysia STAMPED by PAKISTANI LEETS“ (trad. „Google Malaezia, marcată de elitele pakistaneze“; leets = prescurtare a cuvântului elites, folosită de hackeri – n.r.) se arăta chiar sub logo-ul Google.

La subsolul paginii, hackerii au lăsat mesajul „Pakistan Zindabad“, un slogan patriotic care se traduce prin „Trăiască Pakistanul“. Atacul a fost revendicat de gruparea „Team MadLEETS“. Cei de la TechCrunch au reuşit să vorbească cu liderul echipei care a declarat că „nu există niciun fel de intenţie politică“.

„Nu avem vreun motiv anume pentru atac, decât acela de arăta că securitatea online este o iluzie. Nu există“, a mai spus acesta.

Atacul a fost făcut prin „intoxicarea“ DNS-ului (Domain Name System – sistem de nume de domeniu – n.r.).  Practic, utilizatorii care încercau să acceseze pagina Google Malaezia erau redirecţionaţi către o altă pagină.

„Pentru o scurtă perioadă de timp, unii utilizatori care încercau să viziteze google.com.my era redirecţionaţi către alt site; Serviciile google pentru domeniul google.com.my nu au fost afectate“, au specificat reprezentanţii companiei. „Am luat legătura cu compania care se ocupă de gestionarea numelui de domeniu, iar problema ar trebui să fie rezolvată“, au mai spus aceştia.

În momentul redactării acestei ştiri, pagina Google Malaezia funcţionează normal.

Haide să discutăm, ne găseşti pe pagina Tech Adevărul de pe Facebook

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite