Samsung provoacă Google şi Apple în domeniul ecranelor de înaltă rezoluţie pentru laptopuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chromebook Pixel ar putea fi depăşit cât de curând de un nou ecran Samsung. FOTO PocketLint
Chromebook Pixel ar putea fi depăşit cât de curând de un nou ecran Samsung. FOTO PocketLint

Samsung concurează pe toate pieţele şi se pare că o conduce cu lejeritate pe cea a ecranelor pentru diverse dispozitive. Mai nou, sud-coreenii pregătesc un ecran cu o rezoluţie mai mare decât cea livrată de Google sau Apple pe produsele lor.

În prezent, Google livrează cel mai bun ecran, în termeni de densitate a pixelilor, pe Chromebook Pixel, iar pe locul doi este orice Macbook Pro de 13 inci de la Apple. Acum, Samsung are în lucru un ecran mult mai bun cu o diagonală de 13,3 inci, scrie SlashGear. Încă nu este anunţat, dar un produs cu acesta este aşteptat la IFA 2013.

Chromebook Pixel are o densitate a pixelilor de 239 ppi, pe când un Macbook Pro 13 inci are 227 ppi. Samsung, cu al său ecran QHD de 13,3 inci (3.200x1.800 pixeli) ar oferi o densitate de 276 ppi. Acum cursa se dă între producătorii care pot oferi cea mai înaltă densitate, iar Toshiba nu lipsesţe de la festival cu Kirabook de 13,3 inci şi rezoluţie de 2.560x1.440 pixeli.

Pe lângă laptopuri, Samsung nu uită nici de tablete. Pe această piaţă a impresionat anul trecut cu Google Nexus 10, încă tableta cu cel mai bun ecran, chiar şi în comparaţie cu iPad, iar pentru 2013 plănuieşte să livreze un ecran de 10,1 inci cu rezoluţie de 2.560x1.600 pixeli (ca pe Nexus 10) şi care va consuma cu 30% mai puţin decât cel de anul trecut. 

Află mai multe despre Chromebook Pixel şi Samsung: 

REVIEW Samsung Nexus 10 - cel mai bun rival pentru iPad şi cea mai bună tabletă Android pe care o putea oferi Google

VIDEO Chromebook Pixel de la Google este real şi cât se poate de premium

Google Chromebook Pixel: 5 argumente „contra“ şi unul „pro“ pentru acesta

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite